# Numbers 20 to 100: sentences

> Ask and answer about numbers 20 to 100 with: How many … are there? There are … / Who is first? … is first.

Source: https://olyclass.com/library/en-a1-big-numbers-patterns/

- Subject: English
- Level: A1
- Sentence practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=en-a1-big-numbers-patterns
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=en-a1-big-numbers-patterns
- Games it plays well in: [Lucky Wheel](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-wheel/), [Picture Dice](https://olyclass.com/classroom-games/picture-dice/), [Ladder Climb](https://olyclass.com/classroom-games/ladder-climb/), [Paper Race](https://olyclass.com/classroom-games/paper-race/)

## Questions

1. How many pencils are there? 10 + 10 = ___ (tenth / twelve / twenty / two)
   Answer: twenty
2. How many students are there? 20 + 10 = ___ (third / thirteen / thirty / three)
   Answer: thirty
3. How many apples are there? 25 + 25 = ___ (fifteen / fifth / fifty / five)
   Answer: fifty
4. How many stars are there? 99 + 1 = ___ (one / one hundred / one thousand / ten)
   Answer: one hundred
5. Mia runs fastest in the race. She is ___. (first / one / tenth / three)
   Answer: first
6. How many books are there? 4 x 10 = ___ (forty / four / fourteen / fourth)
   Answer: forty
7. How many minutes are there in one hour? ___ (six / sixteen / sixth / sixty)
   Answer: sixty
8. How many birds are there? 80 - 10 = ___ (seven / seventeen / seventh / seventy)
   Answer: seventy
9. How many balloons are there? 90 - 10 = ___ (eight / eighteen / eighth / eighty)
   Answer: eighty
10. How many cars are there? 100 - 10 = ___ (nine / nineteen / ninety / ninth)
   Answer: ninety
11. Tom is after Mia. Mia is first. Tom is ___. (one / second / tenth / twice)
   Answer: second
12. Ann is after Tom. Tom is second. Ann is ___. (fifth / third / thirty / three)
   Answer: third
13. Ben is after Ann. Ann is third. Ben is ___. (forty / four / fourth / second)
   Answer: fourth
14. Lan is after Ben. Ben is fourth. Lan is ___. (fifth / fifty / first / five)
   Answer: fifth
15. Sam is after the ninth runner. Sam is ___. (ten / tenth / third / twenty)
   Answer: tenth
16. Fifty-five is a ___. (animal / color / number / teacher)
   Answer: number
