# Countries and nationalities: sentences

> Ask and answer about countries and nationalities with: Where are you from? I’m from … / What nationality is she? She’s …

Source: https://olyclass.com/library/en-a1-countries-patterns/

- Subject: English
- Level: A1
- Sentence practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=en-a1-countries-patterns
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=en-a1-countries-patterns
- Games it plays well in: [Paper Race](https://olyclass.com/classroom-games/paper-race/), [Three in a Row](https://olyclass.com/classroom-games/three-in-a-row/), [Line of Four](https://olyclass.com/classroom-games/line-of-four/), [Prize Climb](https://olyclass.com/classroom-games/prize-climb/)

## Questions

1. Mai is Vietnamese. She's from ___. (Brazil / Japan / Vietnam / Vietnamese)
   Answer: Vietnam
2. Tom is English. He's from ___. (China / England / English / France)
   Answer: England
3. Jack is American. He's from ___. (America / American / Brazil / Spain)
   Answer: America
4. Yuki is Japanese. Where is she from? (China / France / Japan / Japanese)
   Answer: Japan
5. Li is Chinese. Where is he from? (China / Chinese / England / Spain)
   Answer: China
6. Marie is French. Where is she from? (Brazil / France / French / Vietnam)
   Answer: France
7. Carlos is Spanish. Where is he from? (America / Japan / Spain / Spanish)
   Answer: Spain
8. Ana is Brazilian. Where is she from? (Brazil / Brazilian / England / Vietnam)
   Answer: Brazil
9. Nam is from Vietnam. What nationality is he? (Chinese / Japanese / Vietnam / Vietnamese)
   Answer: Vietnamese
10. Emma is from England. What nationality is she? (England / English / French / Spanish)
   Answer: English
11. Sam is from America. What nationality is he? (America / American / Brazilian / Japanese)
   Answer: American
12. Kenji is from Japan. What nationality is he? (Chinese / French / Japan / Japanese)
   Answer: Japanese
13. Wei is from China. What nationality is he? (China / Chinese / English / Spanish)
   Answer: Chinese
14. Chloe is from France. What nationality is she? (American / Brazilian / France / French)
   Answer: French
15. Lucia is from Spain. What nationality is she? (Japanese / Spain / Spanish / Vietnamese)
   Answer: Spanish
16. Pedro is from Brazil. What nationality is he? (Brazil / Brazilian / English / French)
   Answer: Brazilian
