# How often

> Say how often they do things.

Source: https://olyclass.com/library/en-a1-grammar-adverbs-frequency/

- Subject: English
- Level: A1
- Grammar: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=en-a1-grammar-adverbs-frequency
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=en-a1-grammar-adverbs-frequency
- Games it plays well in: [Paper Race](https://olyclass.com/classroom-games/paper-race/), [Tug of War](https://olyclass.com/classroom-games/tug-of-war/), [High Water](https://olyclass.com/classroom-games/high-water/), [Dare Board](https://olyclass.com/classroom-games/dare-board/)

## Questions

1. I brush my teeth every day. I ___ brush my teeth. (always / never / rarely / sometimes)
   Answer: always
2. Fish can't walk. A fish ___ goes to school. (always / never / often / usually)
   Answer: never
3. ___ do you play football? Every day. (How many / How often / How old / What time)
   Answer: How often
4. Do you eat breakfast? Yes, almost every day. ___ (I does usually / I never do / I usually am / I usually do)
   Answer: I usually do
5. I brush my teeth in the morning and at night. I brush them ___. (a day twice / twice a day / twice day a / two times day)
   Answer: twice a day
6. I eat ice cream one or two times a month. I ___ eat ice cream. (always / every / sometimes / usually)
   Answer: sometimes
7. Tom gets up at 7:00 on most days. He ___ gets up at 7:00. (hardly / never / only / usually)
   Answer: usually
8. Does Mia do her homework? Yes, every single day. ___ (She always do / She always does / She does always / She never does)
   Answer: She always does
9. My dad doesn't like TV. He ___ TV. (always watches / never watch / never watches / not watches)
   Answer: never watches
10. We go to the park a lot, about four times a week. We ___ go there. (never / often / once / rarely)
   Answer: often
11. Do you play games at night? No, 0 times. ___ (I always do / I do never / I never do / I never don't)
   Answer: I never do
12. How often do you swim? ___ (Every weeks / Once a swim / Once a week / One week)
   Answer: Once a week
13. Ana wears a hat every day. She ___ a hat. (always wear / always wears / is always wear / wears always)
   Answer: always wears
14. ___ your sister read books? Twice a week. (How many does / How often do / How often does / How often is)
   Answer: How often does
15. Our teacher ___ kind to us every day. (always be / always is / does always / is always)
   Answer: is always
16. I have art class on Monday, Wednesday and Friday. I have art ___. (a week three / three time a week / three times a week / three times week)
   Answer: three times a week
