# Me, him, her, us, them

> Use object pronouns after verbs and prepositions.

Source: https://olyclass.com/library/en-a1-grammar-object-pronouns/

- Subject: English
- Level: A1
- Grammar: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=en-a1-grammar-object-pronouns
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=en-a1-grammar-object-pronouns
- Games it plays well in: [Dare Board](https://olyclass.com/classroom-games/dare-board/), [Prize Climb](https://olyclass.com/classroom-games/prize-climb/), [Tile Grab](https://olyclass.com/classroom-games/tile-grab/), [Lucky Wheel](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-wheel/)

## Questions

1. Mia is my sister. I love ___. (her / my / she / they)
   Answer: her
2. Tom is my friend. I like ___. (he / him / his / they)
   Answer: him
3. Please help ___, Mum. I can't do it. (I / me / mine / my)
   Answer: me
4. The kids are happy. Look at ___. (he / their / them / they)
   Answer: them
5. We are good kids. Mum loves ___. (our / they / us / we)
   Answer: us
6. Give the ball ___, please. (to I / to me / to my / to we)
   Answer: to me
7. Anna and Ben are my friends. I play ___. (with he / with their / with them / with they)
   Answer: with them
8. I have a new book. I like ___. (he / it / its / they)
   Answer: it
9. My aunt has a birthday. This card is ___. (for her / for hers / for she / for they)
   Answer: for her
10. That is Grandpa on the phone. Talk ___. (to he / to him / to his / to they)
   Answer: to him
11. My friends and I are here. Take a photo ___. (of our / of they / of us / of we)
   Answer: of us
12. Maria is new at school. Let's sit ___. (with her / with hers / with she / with they)
   Answer: with her
13. Dad, I can't hear ___. Speak louder, please. (I / you / your / yours)
   Answer: you
14. Look at Sam over there! Can you ___? (see he / see him / see his / see they)
   Answer: see him
15. Tom and I are lost. Can you ___? (help our / help they / help us / help we)
   Answer: help us
16. Mum has a gift for my brother and me. It is ___. (for our / for they / for us / for we)
   Answer: for us
