# Used to

> Talk about past habits that have changed.

Source: https://olyclass.com/library/en-a2-grammar-used-to/

- Subject: English
- Level: A2
- Grammar: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=en-a2-grammar-used-to
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=en-a2-grammar-used-to
- Games it plays well in: [Lucky Wheel](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-wheel/), [Ring the Bell](https://olyclass.com/classroom-games/ring-the-bell/), [Three in a Row](https://olyclass.com/classroom-games/three-in-a-row/), [Line of Four](https://olyclass.com/classroom-games/line-of-four/)

## Questions

1. I ___ play with toys when I was five. (am used / use to / used to / using to)
   Answer: used to
2. My family ___ in a small town, but now we live in a city. (is used to live / use to live / used to live / used to living)
   Answer: used to live
3. I ___ like fish, but now I love it. (didn't use to / didn't used to / don't used to / wasn't use to)
   Answer: didn't use to
4. ___ have a pet when you were little? (Did you use to / Did you used to / Do you use to / Were you use to)
   Answer: Did you use to
5. My brother ___ glasses, but now he wears contact lenses. (is used to wear / use to wear / used to wear / used to wearing)
   Answer: used to wear
6. We ___ to school, but now we go by bus. (are used to walk / use to walk / used to walk / used to walking)
   Answer: used to walk
7. She ___ vegetables, but now she eats them every day. (didn't use to eat / didn't used to eat / doesn't use to eat / wasn't use to eat)
   Answer: didn't use to eat
8. ___ play football when he was ten? (Did he use to / Did he used to / Does he use to / Was he use to)
   Answer: Did he use to
9. Did you use to sleep with a night light? (you slept with one) (Yes, I did. / Yes, I do. / Yes, I used. / Yes, I was.)
   Answer: Yes, I did.
10. This building ___ a school, but now it is a library. (is used to be / use to be / used to be / used to being)
   Answer: used to be
11. People ___ phones in the past, so they wrote letters. (didn't use to have / didn't used to have / don't use to have / weren't use to have)
   Answer: didn't use to have
12. Grandpa ___ a big garden, but now he has a small balcony. (is used to have / use to have / used to have / used to having)
   Answer: used to have
13. ___ do after school when you were seven? (What did you use to / What did you used to / What do you use to / What were you use to)
   Answer: What did you use to
14. When Tom was a baby, he ___ a lot at night. (use to cry / used to cry / used to crying / was used to cry)
   Answer: used to cry
15. Our town ___ so busy, but now there are many cars. (didn't use to be / didn't used to be / doesn't use to be / wasn't use to be)
   Answer: didn't use to be
16. ___ travel by train when they were young? (Did your grandparents use to / Did your grandparents used to / Do your grandparents use to / Were your grandparents use to)
   Answer: Did your grandparents use to
