# Sea animals: sentences

> Ask and answer about sea animals with: Where does a … live? It lives in the … / Can a … swim? Yes, it can. / No, it can’t.

Source: https://olyclass.com/library/en-prea1-sea-animals-patterns/

- Subject: English
- Level: Pre-A1
- Sentence practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=en-prea1-sea-animals-patterns
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=en-prea1-sea-animals-patterns
- Games it plays well in: [Lucky Wheel](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-wheel/), [Picture Dice](https://olyclass.com/classroom-games/picture-dice/), [Ladder Climb](https://olyclass.com/classroom-games/ladder-climb/), [Paper Race](https://olyclass.com/classroom-games/paper-race/)

## Questions

1. A whale lives in the ___. (boat / crab / sea / shell)
   Answer: sea
2. Can a fish swim? (No, a fish can. / Yes, a fish can. / Yes, a fish does. / Yes, a fish is.)
   Answer: Yes, a fish can.
3. Can a boat swim? (No, a boat can't. / No, a boat does. / No, a boat is. / Yes, a boat can.)
   Answer: No, a boat can't.
4. Where does a shark live? (It live in the sea. / It lives in the sea. / It lives the sea in. / It living in the sea.)
   Answer: It lives in the sea.
5. Can a whale swim? (No, a whale can. / Yes, a whale can. / Yes, a whale does. / Yes, a whale is.)
   Answer: Yes, a whale can.
6. Can a dolphin swim? (No, a dolphin can. / Yes, a dolphin can. / Yes, a dolphin does. / Yes, a dolphin is.)
   Answer: Yes, a dolphin can.
7. Can a shrimp swim? (No, a shrimp can. / Yes, a shrimp can. / Yes, a shrimp does. / Yes, a shrimp is.)
   Answer: Yes, a shrimp can.
8. Can a turtle swim? (No, a turtle can. / Yes, a turtle can. / Yes, a turtle does. / Yes, a turtle is.)
   Answer: Yes, a turtle can.
9. A seal ___ in the sea. (is live / live / lives / living)
   Answer: lives
10. Can a jellyfish ___? (swim / swimming / swims / to swim)
   Answer: swim
11. Can a seahorse swim? (No, it can. / Yes, it can. / Yes, it does. / Yes, it is.)
   Answer: Yes, it can.
12. Can a shell swim? (No, it can't. / No, it can. / No, it doesn't. / No, it isn't.)
   Answer: No, it can't.
13. Can an octopus swim? (Yes, a octopus can. / Yes, an octopus can. / Yes, an octopus does. / Yes, an octopus is.)
   Answer: Yes, an octopus can.
14. Where does a seal live? It lives ___. (In a boat. / In a shell. / In the sea. / On a boat.)
   Answer: In the sea.
15. Can a penguin swim? (No, a penguin can. / Yes, a penguin can. / Yes, a penguin does. / Yes, a penguin is.)
   Answer: Yes, a penguin can.
16. Can a seal swim? (No, a seal can. / Yes, a seal can. / Yes, a seal does. / Yes, a seal is.)
   Answer: Yes, a seal can.
