# Абетка

> Діти вивчають 33 літери української абетки, їхній порядок, великі й малі літери та назви літер.

Source: https://olyclass.com/library/language-g1-alphabet-uk/

- Subject: Українська мова
- Level: 1 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g1-alphabet-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g1-alphabet-uk
- Games it plays well in: [Хрестики-нулики](https://olyclass.com/uk/classroom-games/three-in-a-row/), [Чотири в ряд](https://olyclass.com/uk/classroom-games/line-of-four/), [Командне бінго](https://olyclass.com/uk/classroom-games/team-bingo/), [Знайди пару](https://olyclass.com/uk/classroom-games/memory-match/)

## Питання

1. Скільки літер в українській абетці? (31 / 32 / 33 / 34)
   Answer: 33
2. Літера ь не позначає окремого звука.
   Answer: Правда
3. Яка з цих літер є в українській абетці? (Ё / Ї / Ы / Э)
   Answer: Ї
4. Яка літера в абетці перша? (А / Б / О / Я)
   Answer: А
5. Яка літера в абетці остання? (Щ / Ь / Ю / Я)
   Answer: Я
6. Яка літера стоїть в абетці після літери Б? (А / В / Г / Д)
   Answer: В
7. Яка літера стоїть в абетці між літерами Г і Д?
   Answer: Ґ
8. В абетці літера Й стоїть одразу після літери И.
   Answer: Неправда
9. Яке слово треба писати з великої літери? (Оленка / зима / книжка / собака)
   Answer: Оленка
10. Яка велика літера відповідає малій літері «д»? (А / Б / Д / О)
   Answer: Д
11. Кожне речення починаємо з великої літери.
   Answer: Правда
12. Як називається літера Й? (йе / йо / йот / ій)
   Answer: йот
13. Як називається літера Ь? (апостроф / довгий знак / м’який знак / твердий знак)
   Answer: м’який знак
14. Як називається літера Л?
   Answer: ел
15. Як називається літера Ч? (ча / че / чи / ше)
   Answer: че
16. Скільки літер у слові «абетка»?
   Answer: 6
