# Digraphs sh, ch, th

> Grade 1: sh, ch, th, ng, ck sounds, find the digraph in a word, words that start with sh or ch, two letters, one sound.

Source: https://olyclass.com/library/language-g1-digraphs-en/

- Subject: Reading & writing
- Level: Grade 1
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g1-digraphs-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g1-digraphs-en
- Games it plays well in: [Fishing Pond](https://olyclass.com/classroom-games/fishing-pond/), [Claw Machine](https://olyclass.com/classroom-games/claw-machine/), [Lucky Drop](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-drop/), [Mini Golf](https://olyclass.com/classroom-games/mini-golf/)

## Questions

1. Which word starts with the sound sh? (chip / ship / sip / tip)
   Answer: ship
2. Which word ends with the sound sh? (fin / fish / fist / fit)
   Answer: fish
3. Which word starts with the sound ch? (chin / shin / thin / tin)
   Answer: chin
4. Which word has the ch sound at the end? (much / muck / mush / must)
   Answer: much
5. Which word starts with the sound th? (chin / shin / thin / tin)
   Answer: thin
6. Which word ends with the th sound? (back / bash / bat / bath)
   Answer: bath
7. Which word ends with the ng sound? (soap / sock / soft / song)
   Answer: song
8. Which word ends with the ck sound? (drum / duck / dull / dust)
   Answer: duck
9. Which letters make one sound in the word 'shop'? (ho / op / sh / sp)
   Answer: sh
10. Which word has two letters that make one sound? (chop / drip / flag / stop)
   Answer: chop
11. The letters c and h together in 'chop' make one sound.
   Answer: True
12. The word 'sock' ends with the digraph sh.
   Answer: False
13. The word 'ring' has the digraph ng.
   Answer: True
14. Say a word that starts with sh and names something you wear on your foot.
   Answer: shoe
15. What is the digraph at the end of the word 'path'?
   Answer: th
16. How many sounds are in the word 'chip'?
   Answer: 3
