# Nokta ve soru işareti

> Çocuklar bu testte cümlelerin sonuna uygun noktalama işaretini koymayı, soru sözcüklerini tanımayı ve haber cümleleriyle soru cümlelerini ayırt etmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/language-g1-full-stop-question-tr/

- Subject: Türkçe
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g1-full-stop-question-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g1-full-stop-question-tr
- Games it plays well in: [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/)

## Sorular

1. “Ali okula gitti__” cümlesinin sonuna hangi işaret konur? (Nokta (.) / Soru işareti (?) / Virgül (,) / Ünlem işareti (!))
   Answer: Nokta (.)
2. Hangi cümlenin sonuna nokta konur? (Anne yemek yapıyor / Bugün hava nasıl / Kitabım nerede / Sen neredesin)
   Answer: Anne yemek yapıyor
3. Bir şeyi bildiren cümlenin sonuna nokta konur.
   Answer: Doğru
4. “Kedi sütü içti__” cümlesinin sonuna ne konur? (Nokta / Soru işareti / Tırnak işareti / İki nokta)
   Answer: Nokta
5. Soru anlamı taşıyan cümlenin sonuna hangi işaret konur? (Kesme işareti (’) / Nokta (.) / Soru işareti (?) / Virgül (,))
   Answer: Soru işareti (?)
6. Hangi cümlenin sonuna soru işareti konur? (Adım Elif / Adın ne / Bahçede çiçekler açtı / Ben okula gidiyorum)
   Answer: Adın ne
7. “Bugün parka gidelim mi?” cümlesi soru işareti ile biter.
   Answer: Doğru
8. “Sen nereye gidiyorsun” cümlesinin sonuna hangi işareti koyarız?
   Answer: Soru işareti (?)
9. “Sen kaç yaşındasın__” cümlesinin sonuna ne konur? (Kesme işareti / Nokta / Soru işareti / Virgül)
   Answer: Soru işareti
10. Hangisinin sonuna nokta konur? (Babam eve geldi / Babam eve geldi mi / Babam nerede / Eve kim geldi)
   Answer: Babam eve geldi
11. “Okula ne zaman gidiyorsun.” cümlesinin sonundaki işaret doğrudur.
   Answer: Yanlış
12. “Ayşe bahçede oynuyor” cümlesinin sonuna hangi işareti koyarız?
   Answer: Nokta (.)
13. Hangisi bir soru sözcüğüdür? (gitti / güzel / kim / masa)
   Answer: kim
14. “__ geldi?” boşluğa hangi soru sözcüğü uygun olur? Cevap bir kişidir. (Kaç / Kim / Ne zaman / Nerede)
   Answer: Kim
15. “Sepette __ elma var?” cümlesine sayıyı sormak için hangisi uygun olur? (kaç / kim / nasıl / nerede)
   Answer: kaç
16. Kendin için “ne” sözcüğüyle başlayan bir soru cümlesi söyle.
   Answer: Örneğin: Ne yapıyorsun?
