# Heceler

> Öğrenciler bu testte kelimelerdeki heceleri sayar, her hecede tek ünlü olduğunu fark eder, hecelerden kelime kurar ve kelimeleri hecelerine ayırır.

Source: https://olyclass.com/library/language-g1-syllables-tr/

- Subject: Türkçe
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g1-syllables-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g1-syllables-tr
- Games it plays well in: [Gizemli Resim](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mystery-picture/), [Kare Kap](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tile-grab/), [Cesaret tahtası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/dare-board/), [Ödül kulesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/prize-climb/)

## Sorular

1. “kalem” sözcüğü kaç heceden oluşur? (1 / 2 / 3 / 4)
   Answer: 2
2. “araba” sözcüğü kaç heceden oluşur? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
3. “çiçek” sözcüğü iki heceden oluşur.
   Answer: Doğru
4. “kelebek” sözcüğü kaç heceden oluşur?
   Answer: 3
5. Bir hecede kaç sesli harf bulunur? (1 / 2 / 3 / Hiç)
   Answer: 1
6. “elma” sözcüğünde kaç sesli harf vardır? (1 / 2 / 3 / 4)
   Answer: 2
7. Bir hecede iki sesli harf bulunur.
   Answer: Yanlış
8. Hangi sözcükte üç sesli harf vardır? (kitaplık / kuş / masa / okul)
   Answer: kitaplık
9. “ma” ve “sa” hecelerini birleştirirsek hangi sözcük olur? (asam / maas / masa / sama)
   Answer: masa
10. “o-to-büs” hecelerini birleştirirsek hangi sözcük olur? (obotüs / otobüs / otübos / tobüso)
   Answer: otobüs
11. “pen-ce-re” hecelerini birleştirirsek hangi sözcük olur?
   Answer: pencere
12. “gü-neş-li” hecelerini birleştirirsek hangi sözcük olur? (güneşli / günleşli / güşneli / neşgüli)
   Answer: güneşli
13. “çanta” sözcüğü hangisinde doğru hecelere ayrılmıştır? (ç-an-ta / ça-nta / çan-ta / çant-a)
   Answer: çan-ta
14. “arkadaş” sözcüğü hangisinde doğru hecelere ayrılmıştır? (a-rka-daş / ar-ka-daş / ar-kad-aş / ark-a-daş)
   Answer: ar-ka-daş
15. “kitap” sözcüğünü hecelerine ayırarak söyle.
   Answer: ki-tap
16. “okul” sözcüğü o-kul diye hecelere ayrılır.
   Answer: Doğru
