# Склад

> Діти вчаться ділити слова на склади, рахувати їх за голосними, правильно переносити слова та розпізнавати односкладові слова.

Source: https://olyclass.com/library/language-g1-syllables-uk/

- Subject: Українська мова
- Level: 1 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g1-syllables-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g1-syllables-uk
- Games it plays well in: [Міні-гольф](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mini-golf/), [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/), [Паперові перегони](https://olyclass.com/uk/classroom-games/paper-race/), [Хрестики-нулики](https://olyclass.com/uk/classroom-games/three-in-a-row/)

## Питання

1. Скільки голосних звуків є в одному складі? (Два / Жодного / Один / Три)
   Answer: Один
2. У кожному складі обов'язково є голосний звук.
   Answer: Правда
3. Яка з букв позначає голосний звук? (к / п / у / ш)
   Answer: у
4. Скільки голосних у слові «школа»? (Два / Один / Три / Чотири)
   Answer: Два
5. Скільки складів у слові «рибка»? (Два / Один / Три / Чотири)
   Answer: Два
6. Скільки складів у слові «калина»? (Два / П'ять / Три / Чотири)
   Answer: Три
7. Скільки складів у слові «чарівниця»?
   Answer: Чотири
8. У слові «сонце» три склади.
   Answer: Неправда
9. Як правильно поділити слово «мама» для переносу? (м-ама / ма-ма / мам-а / мама-)
   Answer: ма-ма
10. Яке слово можна перенести з рядка на рядок? (дім / зима / ліс / сон)
   Answer: зима
11. Яке слово поділено для переносу неправильно? (в-ікно / ву-ха / ка-ша / но-та)
   Answer: в-ікно
12. Слово «літо» можна перенести так: л-іто.
   Answer: Неправда
13. Яке з цих слів односкладове? (зима / літо / осінь / сніг)
   Answer: сніг
14. Скільки складів у слові «ліс»?
   Answer: Один
15. Скільки складів у слові «шість»?
   Answer: Один
16. Яке слово має лише один склад? (зірка / плащ / хмара / школа)
   Answer: плащ
