# Апостроф

> Діти вчаться правильно вживати апостроф після б, п, в, м, ф, р перед я, ю, є, ї та помічати слова, де його не пишемо.

Source: https://olyclass.com/library/language-g2-apostrophe-uk/

- Subject: Українська мова
- Level: 2 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g2-apostrophe-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g2-apostrophe-uk
- Games it plays well in: [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/), [Дзвони у дзвін](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ring-the-bell/), [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/), [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/)

## Питання

1. Оберіть правильний запис числівника. (п'ять / пьять / пя'ть / пять)
   Answer: п'ять
2. У якому слові апостроф пишемо після букви в? (вишневий / дерев'яний / святковий / червоний)
   Answer: дерев'яний
3. Після якої букви стоїть апостроф у слові «м'ята»? (а / м / т / я)
   Answer: м
4. У слові «в'язати» апостроф пишемо після букви в.
   Answer: Правда
5. Що треба писати в слові сім…я на місці крапок? (апостроф / кому / м'який знак / тире)
   Answer: апостроф
6. Після якої букви стоїть апостроф у слові «п'ятниця»? (н / п / т / я)
   Answer: п
7. У якому слові апостроф стоїть після букви р? (зірка / море / пір'я / рядок)
   Answer: пір'я
8. У слові «подвір'я» апостроф пишемо після букви р.
   Answer: Правда
9. У слові «зірка» треба писати апостроф.
   Answer: Неправда
10. У слові м…яч пропущений знак. Як він називається?
   Answer: апостроф
11. Яка буква стоїть перед апострофом у слові «звір'я»?
   Answer: р
12. Яке слово написано правильно? (м'ясо / мьясо / мя'со / мясо)
   Answer: м'ясо
13. У якому слові апостроф не потрібен? (м'яч / п'ю / сім'я / тюлень)
   Answer: тюлень
14. Яке слово написано з помилкою? (б'ю / в'язень / дя'дько / м'ята)
   Answer: дя'дько
15. Чи пишемо апостроф у слові «зять»? Так чи ні?
   Answer: ні
16. Яке слово пишемо з апострофом? (комп'ютер / мило / ряд / сяйво)
   Answer: комп'ютер
