# Soru kelimeleri

> Öğrenciler kim, ne, nerede, ne zaman, nasıl ve neden soru kelimelerini tanıyıp verilen cevaba uygun soruyu seçmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/language-g2-question-words-tr/

- Subject: Türkçe
- Level: 2. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g2-question-words-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g2-question-words-tr
- Games it plays well in: [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/), [Merdiven Tırmanışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ladder-climb/), [Kâğıt Yarışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/paper-race/)

## Sorular

1. Ayşe parkta top oynadı. Hangi soru "Ayşe" cevabını ister? (Ayşe ne zaman oynadı? / Ayşe nerede oynadı? / Ayşe parkta ne yaptı? / Parkta top oynayan kim?)
   Answer: Parkta top oynayan kim?
2. "Kim" soru kelimesi hangi cevabı ister? (Bir kişinin adını / Bir nedeni / Bir yerin adını / Bir zamanı)
   Answer: Bir kişinin adını
3. "Sepetteki ne?" sorusuna hangi cevap uygundur? (Ali / Elma / Yarın / Çünkü acıktım)
   Answer: Elma
4. "Kitabını nerede unuttun?" sorusunun cevabı hangisidir? (Dün / Hızlıca / Merve / Sınıfta)
   Answer: Sınıfta
5. "Okul ne zaman başlayacak?" sorusunun cevabı hangisidir? (Bahçede / Pazartesi günü / Çok güzel / Öğretmenimiz)
   Answer: Pazartesi günü
6. "Kedi merdivenden nasıl indi?" sorusunun cevabı hangisidir? (Mutfakta / Yarın akşam / Yavaş yavaş / Çünkü korktu)
   Answer: Yavaş yavaş
7. "Neden şemsiye aldın?" sorusuna hangi cevap uygundur? (Annemle birlikte. / Mavi renkli. / Yarın sabah. / Çünkü yağmur yağıyor.)
   Answer: Çünkü yağmur yağıyor.
8. "Ali dün bahçede arkadaşlarıyla oynadı." Hangi soru "dün" cevabını ister? (Ali bahçede nasıl oynadı? / Ali bahçede ne zaman oynadı? / Ali neden oynadı? / Ali nerede oynadı?)
   Answer: Ali bahçede ne zaman oynadı?
9. "Zeynep çok sevindi, çünkü karnesi güzeldi." Hangi soru cevabı verir? (Zeynep kimle sevindi? / Zeynep ne zaman sevindi? / Zeynep neden sevindi? / Zeynep nerede sevindi?)
   Answer: Zeynep neden sevindi?
10. 5N1K'daki "5N" hangi soru kelimelerini kapsar? (Ne, kim, hangi, kaç, nasıl / Ne, nasıl, kim, kaç, hangi / Ne, nerede, ne zaman, neden, nasıl / Nerede, nasıl, neden, kim, kaç)
   Answer: Ne, nerede, ne zaman, neden, nasıl
11. "Nerede" soru kelimesi bir yeri sorar.
   Answer: Doğru
12. "Nasıl" sorusunun cevabı bir kişi adıdır.
   Answer: Yanlış
13. "Neden" sorusuna "çünkü" ile başlayan bir cevap verilebilir.
   Answer: Doğru
14. "Dedem bahçede çiçek suladı." Cümlede "bahçede" için hangi soruyu sorarız?
   Answer: Nerede?
15. Bir olayın zamanını öğrenmek için hangi iki sözcükten oluşan soru kullanılır?
   Answer: Ne zaman
16. "Kardeşim sabah erkenden kalktı." "Sabah erkenden" için hangi soruyu sorarız?
   Answer: Ne zaman?
