# Звуковий аналіз слова

> Діти вправляються рахувати звуки й букви в словах, розрізняти звучання я, ю, є, ї на початку слова, щ та дж і дз.

Source: https://olyclass.com/library/language-g2-sound-letter-uk/

- Subject: Українська мова
- Level: 2 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g2-sound-letter-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g2-sound-letter-uk
- Games it plays well in: [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/), [Паперові перегони](https://olyclass.com/uk/classroom-games/paper-race/), [Хрестики-нулики](https://olyclass.com/uk/classroom-games/three-in-a-row/), [Чотири в ряд](https://olyclass.com/uk/classroom-games/line-of-four/)

## Питання

1. Скільки звуків у слові «мама»? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 4
2. Скільки звуків у слові «день»? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
3. У слові «сіль» букв і звуків порівну.
   Answer: Неправда
4. Скільки букв у слові «учень»? (4 / 5 / 6 / 7)
   Answer: 5
5. Скільки звуків у слові «кінь»?
   Answer: 3
6. Скільки звуків у слові «яма»? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 4
7. Які звуки позначає буква «ю» у слові «юнак» на початку? ([й] і [о] / [й] і [у] / [ь] і [у] / [і] і [у])
   Answer: [й] і [у]
8. У слові «їжак» букв стільки ж, скільки звуків.
   Answer: Неправда
9. У якому слові звуків більше, ніж букв? (верба / дуб / липа / ялина)
   Answer: ялина
10. Скільки звуків у слові «щока»? (3 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
11. Буква «щ» позначає два звуки.
   Answer: Правда
12. Скільки звуків у слові «площа»?
   Answer: 6
13. Скільки звуків у слові «джміль»? (3 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 4
14. Скільки звуків у слові «дзвін»? (3 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 4
15. Скільки звуків у слові «бджола»?
   Answer: 5
16. Які дві букви разом позначають один звук? (дв / дз / жд / зд)
   Answer: дз
