# Sayıların yazımı

> Öğrenciler bu testte sayıları rakam ve yazıyla göstermeyi, sıra sayılarını, tarihleri ve para tutarlarını doğru yazmayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/language-g4-number-writing-tr/

- Subject: Türkçe
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g4-number-writing-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g4-number-writing-tr
- Games it plays well in: [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/), [Merdiven Tırmanışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ladder-climb/)

## Sorular

1. 305 sayısı yazıyla hangisidir? (üç yüz beş / üç yüz elli / üçyüz beş / üçyüzbeş)
   Answer: üç yüz beş
2. 1.250 sayısı yazıyla "bin iki yüz elli" diye yazılır.
   Answer: Doğru
3. "Yedi yüz altı" sayısı rakamla nasıl yazılır? (670 / 7006 / 706 / 760)
   Answer: 706
4. 4.080 sayısı yazıyla nasıl yazılır?
   Answer: dört bin seksen
5. "Sekizinci" sözcüğü rakamla hangisi gibi yazılır? (8'inci / 8'nci / 8'uncu / 8'ıncı)
   Answer: 8'inci
6. "Altıncı" sözcüğü rakamla hangisi gibi yazılır? (6'inci / 6'ncı / 6'uncu / 6'ıncı)
   Answer: 6'ncı
7. Hangisi sıra sayısı olarak doğru yazılmıştır? (2 inci sınıf / 2'. sınıf / 2. sınıf / 2.'inci sınıf)
   Answer: 2. sınıf
8. 15. sözcüğü yazıyla hangisidir? (on beş inci / on beşinci / on beşnci / onbeşinci)
   Answer: on beşinci
9. 23 Nisan 1920 tarihi rakamla (gün.ay.yıl) nasıl yazılır? (04.23.1920 / 1920.04.23 / 23.04.1920 / 23.1920.04)
   Answer: 23.04.1920
10. 29.10.1923 tarihinde ilk sayı ayı gösterir.
   Answer: Yanlış
11. Hangisi var olan bir tarih değildir? (28.02.2024 / 30.04.2024 / 31.01.2024 / 31.04.2024)
   Answer: 31.04.2024
12. Gün.ay.yıl sırasıyla yazılmış 05.03.2024 tarihinde ayın adı nedir?
   Answer: Mart (büyük ya da küçük harfle kabul edilir)
13. 25 lira 50 kuruş rakamla nasıl yazılır? (2.550 TL / 25,05 TL / 25,50 TL / 25.050 TL)
   Answer: 25,50 TL
14. 1 lira 100 kuruştur.
   Answer: Doğru
15. 7,05 TL yazıyla nasıl okunur? (yedi lira beş kuruş / yedi lira elli kuruş / yedi lira yüz beş kuruş / yetmiş lira beş kuruş)
   Answer: yedi lira beş kuruş
16. "Doksan beş lira yirmi kuruş" rakamla nasıl yazılır?
   Answer: 95,20 TL
