# Ступені порівняння прикметників

> Учні тренуються утворювати й розпізнавати ступені порівняння прикметників.

Source: https://olyclass.com/library/language-g6-adjective-degrees-uk/

- Subject: Українська мова
- Level: 6 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=language-g6-adjective-degrees-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=language-g6-adjective-degrees-uk
- Games it plays well in: [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/), [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/), [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/)

## Питання

1. Який ступінь порівняння має прикметник «лагідний»? (Вищий / Звичайний (початковий) / Найвищий / Складений вищий)
   Answer: Звичайний (початковий)
2. Який прикметник стоїть у звичайному ступені? (найтепліший / теплий / тепліший / щонайтепліший)
   Answer: теплий
3. Утвори простий вищий ступінь від прикметника «ясний». (найясніший / ясньший / ясніший / ясніщий)
   Answer: ясніший
4. Який суфікс має слово «коротший»? (-ищ- / -ш- / -ійш- / -іш-)
   Answer: -ш-
5. Утвори простий вищий ступінь від прикметника «гарний».
   Answer: гарніший
6. Слово «тонший» утворено за допомогою суфікса -іш-.
   Answer: Неправда
7. У якого прикметника вищий ступінь утворюється із суфіксом -ш-? (гарний / молодий / світлий / чистий)
   Answer: молодий
8. Від якого прикметника утворено слово «глибший»? (глибкий / глибний / глибокий / глибоцький)
   Answer: глибокий
9. Яке словосполучення написано правильно? (більш кращий результат / більш найкращий результат / кращий результат / найбільш кращий результат)
   Answer: кращий результат
10. Вислів «більш вищий будинок» є правильним.
   Answer: Неправда
11. Яка форма є найвищим ступенем від прикметника «добрий»? (найбільш кращий / найдобріший / найкращий / найлучший)
   Answer: найкращий
12. Як правильно написати найвищий ступінь від «сильний»? (най сильніший / най-сильніший / найсильніший / наїсильніший)
   Answer: найсильніший
13. Утвори підсилену форму від слова «найвищий» за допомогою щонай-.
   Answer: щонайвищий
14. Складений найвищий ступінь можна утворити словами «найбільш» або «найменш».
   Answer: Правда
15. Яка форма є складеним вищим ступенем? (більш цікавий / найцікавіший / цікавіший / щонайцікавіший)
   Answer: більш цікавий
16. Назви ступінь порівняння прикметника «найтихіший».
   Answer: найвищий
