# Додавання і віднімання до 10

> Діти тренуються додавати й віднімати в межах 10, враховувати нуль у прикладах та знаходити пропущене число.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-add-sub-10-uk/

- Subject: Математика
- Level: 1 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-add-sub-10-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-add-sub-10-uk
- Games it plays well in: [Командне бінго](https://olyclass.com/uk/classroom-games/team-bingo/), [Знайди пару](https://olyclass.com/uk/classroom-games/memory-match/), [Таємна картинка](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mystery-picture/), [Хапай плитку](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tile-grab/)

## Питання

1. Скільки буде 3 + 4? (5 / 6 / 7 / 8)
   Answer: 7
2. Скільки буде 5 + 5? (10 / 11 / 8 / 9)
   Answer: 10
3. У Марійки 6 яблук. Їй дали ще 3. Скільки яблук стало? (10 / 3 / 8 / 9)
   Answer: 9
4. 8 + 2 = 10
   Answer: Правда
5. Скільки буде 9 − 4? (13 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
6. На гілці сиділо 8 пташок. 3 відлетіли. Скільки пташок залишилось? (11 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
7. Скільки буде 10 − 7? (17 / 2 / 3 / 4)
   Answer: 3
8. 7 − 3 = 5
   Answer: Неправда
9. Скільки буде 6 + 0? (0 / 5 / 6 / 7)
   Answer: 6
10. Скільки буде 8 − 0? (0 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
11. Якщо від числа відняти це саме число, вийде нуль.
   Answer: Правда
12. Скільки буде 0 + 9?
   Answer: 9
13. Яке число пропущено: 4 + □ = 9? (13 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
14. Яке число пропущено: □ − 3 = 6? (10 / 3 / 8 / 9)
   Answer: 9
15. Яке число пропущено: 10 − □ = 4?
   Answer: 6
16. Я задумала число, додала 3 і отримала 8. Яке число я задумала?
   Answer: 5
