# 20'ye kadar toplama ve çıkarma

> Çocuklar bu testte 20'ye kadar toplama ve çıkarma yapar, eksik sayıyı bulur ve tek işlemli problemleri çözmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-add-sub-20-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-add-sub-20-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-add-sub-20-tr
- Games it plays well in: [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/)

## Sorular

1. 3 + 4 işleminin sonucu kaçtır? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 7
2. 5 + 5 işleminin sonucu kaçtır? (10 / 11 / 8 / 9)
   Answer: 10
3. 6 + 2 = 8 işlemi doğrudur.
   Answer: Doğru
4. 9 − 4 işleminin sonucu kaçtır? (13 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
5. 10 − 7 işleminin sonucu kaçtır? (17 / 2 / 3 / 4)
   Answer: 3
6. 8 − 3 = 6 işlemi doğrudur.
   Answer: Yanlış
7. 9 + 3 işleminin sonucu kaçtır? (10 / 11 / 12 / 13)
   Answer: 12
8. 8 + 7 işleminin sonucu kaçtır? (13 / 14 / 15 / 16)
   Answer: 15
9. 6 + 9 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 15
10. 4 + ? = 9 işleminde ? yerine hangi sayı gelmelidir? (13 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
11. ? − 6 = 5 işleminde ? yerine hangi sayı gelmelidir? (1 / 10 / 11 / 12)
   Answer: 11
12. 8 + ? = 14 işleminde ? yerine hangi sayı gelmelidir?
   Answer: 6
13. 12 − 5 = 7 işlemi doğrudur.
   Answer: Doğru
14. Ela'nın 7 balonu var. 5 balon daha aldı. Kaç balonu oldu? (11 / 12 / 13 / 2)
   Answer: 12
15. Bir sepette 13 elma var. 4 elma yenirse kaç elma kalır?
   Answer: 9
16. Kutuda 9 kırmızı, 8 mavi kalem var. Kutuda kaç kalem var? (1 / 16 / 17 / 18)
   Answer: 17
