# Додавання і віднімання до 20

> Діти тренуються додавати й віднімати до 20 з переходом через десяток, використовувати подвоєння та складати родини чисел.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-add-sub-20-uk/

- Subject: Математика
- Level: 1 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-add-sub-20-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-add-sub-20-uk
- Games it plays well in: [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/), [Кидок у кошик](https://olyclass.com/uk/classroom-games/hoop-shot/), [Пенальті](https://olyclass.com/uk/classroom-games/penalty-kick/), [Ставок](https://olyclass.com/uk/classroom-games/fishing-pond/)

## Питання

1. Скільки буде 8 + 5? (12 / 13 / 14 / 15)
   Answer: 13
2. Скільки буде 9 + 7? (14 / 15 / 16 / 17)
   Answer: 16
3. 6 + 7 = 13
   Answer: Правда
4. Скільки буде 8 + 9?
   Answer: 17
5. Скільки буде 14 − 6? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
6. Скільки буде 15 − 8? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 7
7. 12 − 5 = 8
   Answer: Неправда
8. Скільки буде 17 − 9?
   Answer: 8
9. Скільки буде 7 + 7? (12 / 13 / 14 / 15)
   Answer: 14
10. Подвоїти число 9. Яке число вийде? (16 / 17 / 18 / 19)
   Answer: 18
11. 8 + 8 = 16
   Answer: Правда
12. Яке число, додане само до себе, дає 20?
   Answer: 10
13. Відомо, що 7 + 8 = 15. Скільки буде 15 − 7? (22 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
14. Яке число пропущено: 6 + □ = 14? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
15. Яка рівність з родини чисел 6, 9, 15? (15 + 9 = 6 / 15 − 6 = 9 / 6 + 15 = 9 / 9 − 6 = 15)
   Answer: 15 − 6 = 9
16. Яке число пропущено: □ − 7 = 6? (11 / 12 / 13 / 14)
   Answer: 13
