# Saat (tam saat)

> Çocuklar bu testte tam saatleri okumayı, haftanın günlerini, sabah-öğle-akşam ayrımını ve önce-sonra kavramlarını çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-clock-hours-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-clock-hours-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-clock-hours-tr
- Games it plays well in: [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/)

## Sorular

1. Akrep 3'te, yelkovan 12'de. Saat kaçtır? (12.00 / 3.00 / 3.30 / 4.00)
   Answer: 3.00
2. Yelkovan 12'de, akrep 7'de. Saat kaçı gösterir? (12.00 / 6.00 / 7.00 / 7.30)
   Answer: 7.00
3. Tam saatlerde yelkovan 12'yi gösterir.
   Answer: Doğru
4. Akrep 9'u, yelkovan 12'yi gösteriyor. Saat kaçtır?
   Answer: 9.00 (saat dokuz)
5. Bir haftada kaç gün vardır? (5 / 6 / 7 / 8)
   Answer: 7
6. Salıdan hemen sonra gelen gün hangisidir? (Cuma / Pazartesi / Perşembe / Çarşamba)
   Answer: Çarşamba
7. Haftanın ilk günü pazartesidir. Pazartesiden sonraki gün hangisidir?
   Answer: Salı
8. Çarşamba ile cuma arasındaki gün hangisidir? (Cumartesi / Pazartesi / Perşembe / Salı)
   Answer: Perşembe
9. Kahvaltıyı genellikle günün hangi vaktinde yaparız? (Akşam / Gece / Sabah / Öğle)
   Answer: Sabah
10. Sabahla akşam arasındaki gün vakti hangisidir? (Akşam / Gece / Sabah / Öğle)
   Answer: Öğle
11. Akşam yemeğini genellikle sabah yeriz.
   Answer: Yanlış
12. Güneş batarken günün hangi vakti başlar? (Akşam / Gece / Sabah / Öğle)
   Answer: Akşam
13. Hangi tam saat 5.00'ten hemen önce gelir? (3.00 / 4.00 / 5.30 / 6.00)
   Answer: 4.00
14. 8.00'den hemen sonra gelen tam saat kaçtır?
   Answer: 9.00
15. Perşembe günü, çarşamba gününden önce gelir.
   Answer: Yanlış
16. Pazar gününden hemen önce hangi gün gelir? (Cuma / Cumartesi / Pazartesi / Perşembe)
   Answer: Cumartesi
