# Number bonds to 10

> Grade 1: pairs that make 10, pairs that make 5, missing part of a number bond, fact families (3 + 7, 10 - 7), doubles to double 5.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-number-bonds-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 1
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-number-bonds-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-number-bonds-en
- Games it plays well in: [Team Bingo](https://olyclass.com/classroom-games/team-bingo/), [Memory Match](https://olyclass.com/classroom-games/memory-match/), [Mystery Picture](https://olyclass.com/classroom-games/mystery-picture/), [Tile Grab](https://olyclass.com/classroom-games/tile-grab/)

## Questions

1. What number goes with 6 to make 10? (3 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 4
2. 3 + 7 = ? (10 / 11 / 8 / 9)
   Answer: 10
3. Which pair of numbers makes 10? (6 and 3 / 7 and 2 / 8 and 2 / 8 and 3)
   Answer: 8 and 2
4. 9 and 1 make 10.
   Answer: True
5. What number goes with 2 to make 5? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
6. Which pair makes 5? (1 and 4 / 1 and 5 / 2 and 2 / 4 and 4)
   Answer: 1 and 4
7. 3 + 3 makes 5.
   Answer: False
8. 4 + ? = 10. What is the missing number? (4 / 5 / 6 / 7)
   Answer: 6
9. ? + 5 = 10. What is the missing number? (10 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
10. There are 10 apples. 7 are red and the rest are green. How many are green?
   Answer: 3
11. 3 + 7 = 10. So what is 10 - 7? (10 / 3 / 4 / 7)
   Answer: 3
12. Which subtraction is in the same fact family as 4 + 6 = 10? (10 - 4 = 5 / 10 - 4 = 6 / 10 - 6 = 5 / 6 - 10 = 4)
   Answer: 10 - 4 = 6
13. 8 + 2 = 10. What is 10 - 2?
   Answer: 8
14. What is double 3? (5 / 6 / 7 / 9)
   Answer: 6
15. Double 5 is 10.
   Answer: True
16. What is double 4?
   Answer: 8
