# Числа від 1 до 10

> Діти вправляються лічити до 10, визначати попереднє й наступне число, порівнювати числа за допомогою знаків >, < і = та вивчають склад числа.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-numbers-to-10-uk/

- Subject: Математика
- Level: 1 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-numbers-to-10-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-numbers-to-10-uk
- Games it plays well in: [Таємна картинка](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mystery-picture/), [Хапай плитку](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tile-grab/), [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/), [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/)

## Питання

1. Яке число стоїть одразу після числа 6 при лічбі? (5 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 7
2. Скільки пальців на двох руках разом? (10 / 12 / 8 / 9)
   Answer: 10
3. Полічи вголос від 1. Яке число ти називаєш п'ятим?
   Answer: 5
4. При лічбі число 4 називають раніше, ніж число 3.
   Answer: Неправда
5. Яке число стоїть перед числом 5? (3 / 4 / 6 / 7)
   Answer: 4
6. Яке число стоїть між числами 7 і 9? (10 / 6 / 8 / 9)
   Answer: 8
7. Яке число стоїть після числа 9?
   Answer: 10
8. Який знак треба поставити: 8 ? 5 (+ / < / = / >)
   Answer: >
9. Який знак треба поставити: 3 ? 7 (- / < / = / >)
   Answer: <
10. Запис 6 = 6 правильний.
   Answer: Правда
11. Яке число менше за 4 і більше за 2? (1 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
12. Яка пара чисел разом дає число 5? (1 і 3 / 2 і 3 / 2 і 4 / 3 і 3)
   Answer: 2 і 3
13. Яке число разом із 4 утворює число 10? (4 / 5 / 6 / 7)
   Answer: 6
14. Число 8 складається з 5 і ще якого числа?
   Answer: 3
15. Число 9 можна скласти з чисел 4 і 5.
   Answer: Правда
16. Яке число можна поставити замість ?: 7 < ? < 9 (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
