# 100'e kadar sayılar

> Öğrenciler bu testte 100'e kadar sayma, onluk ve birlikleri ayırma, bir önceki ve sonraki sayıyı bulma ile <, > ve = işaretlerini kullanarak sayıları karşılaştırma çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-numbers-to-100-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-numbers-to-100-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-numbers-to-100-tr
- Games it plays well in: [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/)

## Sorular

1. 10, 20, 30, 40 diye onar onar sayıyoruz. Sıradaki sayı hangisidir? (41 / 45 / 50 / 60)
   Answer: 50
2. Beşer beşer sayıyoruz: 5, 10, 15, 20, ... Sıradaki sayı kaçtır? (21 / 25 / 30 / 35)
   Answer: 25
3. Birer birer sayarken 99'dan hemen sonra hangi sayı gelir?
   Answer: 100
4. 100 sayısı kaç onluktur? (10 onluk / 100 onluk / 20 onluk / 5 onluk)
   Answer: 10 onluk
5. 4 onluk ve 7 birlikten oluşan sayı hangisidir? (11 / 40 / 47 / 74)
   Answer: 47
6. 63 sayısında birler basamağındaki rakam kaçtır? (3 / 6 / 60 / 9)
   Answer: 3
7. 85 sayısı 8 onluk ve 5 birliktir.
   Answer: Doğru
8. 29 sayısından hemen önce gelen sayı kaçtır?
   Answer: 28
9. 59 ile 61 arasında kalan sayı hangisidir? (50 / 58 / 60 / 62)
   Answer: 60
10. 79 sayısından hemen sonra hangi sayı gelir? (70 / 78 / 80 / 90)
   Answer: 80
11. 39 sayısından hemen önce gelen sayı 40'tır.
   Answer: Yanlış
12. Hangisi doğrudur? (56 < 65 / 56 = 65 / 56 > 65 / 65 < 56)
   Answer: 56 < 65
13. Aşağıdaki sayılardan hangisi 62'den büyüktür? (26 / 58 / 61 / 70)
   Answer: 70
14. 72 > 78 ifadesi doğrudur.
   Answer: Yanlış
15. 38, 83 ve 53 sayılarından en büyüğü hangisidir?
   Answer: 83
16. Onlar basamağı 6, birler basamağı 6'dan 2 fazla olan sayı kaçtır? (62 / 66 / 68 / 86)
   Answer: 68
