# Sıra sayıları

> Çocuklar bu testte birinci, ikinci, üçüncü gibi sıra sayılarını kullanarak sıradaki yerleri bulur, ilk ve son kavramlarını ve sayı sayma ile sıra bildirme farkını çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-ordinal-numbers-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-ordinal-numbers-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-ordinal-numbers-tr
- Games it plays well in: [Ödül kulesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/prize-climb/), [Zili çal](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ring-the-bell/), [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/)

## Sorular

1. 1 sayısının sıra sayısı olarak okunuşu hangisidir? (bir / birinci / ikinci / üçüncü)
   Answer: birinci
2. Yarışı 2. bitiren çocuk hangi sıra sayısıyla anılır? (birinci / iki / ikinci / üçüncü)
   Answer: ikinci
3. Üçüncü, 3 sayısının sıra sayısı olarak okunuşudur.
   Answer: Doğru
4. Üç çocuk sırada duruyor. Birinci ile üçüncü çocuğun arasındaki çocuk kaçıncıdır? (birinci / iki / ikinci / üçüncü)
   Answer: ikinci
5. Kuyrukta baştan sırayla Ali, Ece ve Can var. Can kaçıncıdır? (birinci / ikinci / üç / üçüncü)
   Answer: üçüncü
6. Sırada ikinci olan çocuğun hemen önündeki çocuk kaçıncıdır?
   Answer: birinci
7. Sırada üç çocuk var. En sondaki çocuk baştan kaçıncıdır? (birinci / ikinci / üç / üçüncü)
   Answer: üçüncü
8. Bir sırada en öndeki çocuk birincidir.
   Answer: Doğru
9. Hangisi bir sıra bildirir? (bir / iki / ikinci / üç)
   Answer: ikinci
10. Hangisi sayı saymak için kullanılır? (birinci / ikinci / üç / üçüncü)
   Answer: üç
11. Üç kişilik sırada birinci ve ikinci kişi belli. Geriye kalan kişi kaçıncıdır?
   Answer: üçüncü
12. Sepette 3 elma var. Bu cümledeki 3 neyi gösterir? (en sonda olduğunu / en öndeki olduğunu / kaç tane olduğunu / kaçıncı olduğunu)
   Answer: kaç tane olduğunu
13. "Ayşe sırada üçüncü" cümlesindeki üçüncü, kaç tane olduğunu söyler.
   Answer: Yanlış
14. Sırada üçüncü olan çocuğun hemen önündeki çocuk kaçıncıdır? (birinci / iki / ikinci / üçüncü)
   Answer: ikinci
15. Sırada ikinci olan çocuğun hemen arkasındaki kaçıncıdır?
   Answer: üçüncü
16. Hangi cümlede sıra sayısı kullanılmıştır? (Ben ikinci sıradayım. / Dört balonum var. / Elimde üç kalem var. / Sınıfta iki kedi var.)
   Answer: Ben ikinci sıradayım.
