# Geometrik şekiller ve konum

> Öğrenciler üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi kenar ve köşe sayılarıyla tanıyıp sağ-sol, önünde-arkasında, altında-üstünde konumlarını ayırt etmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-shapes-position-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 1. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-shapes-position-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-shapes-position-tr
- Games it plays well in: [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/), [Merdiven Tırmanışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ladder-climb/), [Kâğıt Yarışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/paper-race/), [Üçü Bir Arada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/three-in-a-row/)

## Sorular

1. Üç kenarı ve üç köşesi olan şekil hangisidir? (Dikdörtgen / Kare / Çember / Üçgen)
   Answer: Üçgen
2. Dört kenarının uzunluğu da eşit olan şekil hangisidir? (Dikdörtgen / Kare / Çember / Üçgen)
   Answer: Kare
3. İki uzun, iki kısa kenarı olan şekil hangisidir? (Dikdörtgen / Kare / Çember / Üçgen)
   Answer: Dikdörtgen
4. Hiç köşesi ve düz kenarı olmayan yuvarlak şekil hangisidir? (Dikdörtgen / Kare / Çember / Üçgen)
   Answer: Çember
5. Bir üçgenin kaç köşesi vardır? (2 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
6. Bir karenin kaç kenarı vardır? (3 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 4
7. İki elimizden biri sağ eldir. Diğeri hangi eldir? (Arka el / Orta el / Sol el / Ön el)
   Answer: Sol el
8. Sırada Ayşe'nin önünde Ali oturuyor. Ayşe, Ali'ye göre nerededir? (Altında / Arkasında / Önünde / Üstünde)
   Answer: Arkasında
9. Kedi sandalyenin altına girdi. Kedi sandalyenin neresindedir? (Altında / Arkasında / Önünde / Üstünde)
   Answer: Altında
10. Hangi şeklin hiç köşesi yoktur? (Dikdörtgen / Kare / Çember / Üçgen)
   Answer: Çember
11. Karenin 4 köşesi vardır.
   Answer: Doğru
12. Çemberin 3 köşesi vardır.
   Answer: Yanlış
13. Kuş ağacın üstündeyse kuş ağacın altındadır.
   Answer: Yanlış
14. Bir dikdörtgenin kaç kenarı vardır?
   Answer: 4
15. Hem karenin hem dikdörtgenin köşe sayısı kaçtır?
   Answer: 4
16. Kitap masanın üstünde duruyor. Masa kitabın neresindedir?
   Answer: Altında
