# Прості задачі

> Діти тренуються розв’язувати прості задачі: знаходити суму, остачу, різницю «на скільки більше» та правильно відповідати на запитання задачі.

Source: https://olyclass.com/library/math-g1-word-problems-1-uk/

- Subject: Математика
- Level: 1 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g1-word-problems-1-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g1-word-problems-1-uk
- Games it plays well in: [Знайди пару](https://olyclass.com/uk/classroom-games/memory-match/), [Таємна картинка](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mystery-picture/), [Хапай плитку](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tile-grab/), [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/)

## Питання

1. У Мар'яни 3 яблука, а в Олега 4 яблука. Скільки яблук у дітей разом? (1 / 6 / 7 / 8)
   Answer: 7
2. На гілці сиділо 5 пташок, а потім прилетіли ще 3. Скільки пташок стало? (2 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
3. У вазі було 9 цукерок. Діти з'їли 4. Скільки цукерок залишилося? (13 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
4. Було 10 кульок. 6 кульок злетіло. Скільки кульок залишилося? (16 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 4
5. У Софії 8 наліпок, а в Іванка 5. На скільки наліпок більше в Софії? (на 13 / на 2 / на 3 / на 4)
   Answer: на 3
6. У класі 7 хлопчиків і 9 дівчаток. На скільки дівчаток більше? (на 1 / на 16 / на 2 / на 3)
   Answer: на 2
7. Яка дія допоможе знайти, скільки всього, якщо було 6 і додали 2? (віднімання / додавання / немає дії / порівняння)
   Answer: додавання
8. Із 12 олівців 5 зламалися. Скільки олівців цілих? (17 / 6 / 7 / 8)
   Answer: 7
9. Яке з речень може бути питанням задачі? (Маша взяла 2 яблука. / На столі 5 яблук. / Скільки всього яблук? / Яблука дуже смачні.)
   Answer: Скільки всього яблук?
10. У кошику 6 грибів, а в коробці 5. Скільки всього грибів? Яка відповідь задачі? (Усього 1 гриб. / Усього 10 грибів. / Усього 11 грибів. / Усього 12 грибів.)
   Answer: Усього 11 грибів.
11. Щоб дізнатися, скільки залишилося, потрібно виконати віднімання.
   Answer: Правда
12. У задачі «У Ані 5 ягід, у Каті 2. На скільки більше в Ані?» відповідь 7.
   Answer: Неправда
13. У кожній задачі є умова і питання.
   Answer: Правда
14. На полиці було 14 книжок. Взяли 6. Скільки книжок залишилося?
   Answer: 8
15. У Дмитрика 9 машинок, а в Тараса 6. На скільки більше в Дмитрика?
   Answer: на 3
16. Як називається частина задачі, яка починається словом «Скільки»?
   Answer: Питання
