# 100'e kadar toplama ve çıkarma

> Öğrenciler, 100'e kadar eeldeli ve eldesiz toplama ile çıkarma işlemlerini, zihinden hesaplama stratejilerini ve problem çözmeyi bu testte alıştırır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-add-sub-100-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 2. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-add-sub-100-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-add-sub-100-tr
- Games it plays well in: [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/), [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/)

## Sorular

1. 23 + 14 işleminin sonucu kaçtır? (27 / 35 / 37 / 47)
   Answer: 37
2. 45 + 32 işleminin sonucu kaçtır? (67 / 77 / 78 / 87)
   Answer: 77
3. 38 + 27 işleminin sonucu kaçtır? (55 / 64 / 65 / 75)
   Answer: 65
4. 46 + 18 = 64
   Answer: Doğru
5. 78 − 35 işleminin sonucu kaçtır? (33 / 42 / 43 / 53)
   Answer: 43
6. 52 − 27 işleminin sonucu kaçtır? (15 / 25 / 29 / 35)
   Answer: 25
7. 90 − 44 = 56
   Answer: Yanlış
8. 100 − 36 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 64
9. 29 + 40 işlemini zihinden yaparken hangisi kolay bir yoldur? (29'u 20 yapıp 20 + 40 hesaplamak, sonra 1 çıkarmak / 29'u 30 yapıp 30 + 40 hesaplamak, sonra 1 eklemek / 29'u 30 yapıp 30 + 40 hesaplamak, sonra 1 çıkarmak / 40'ı 30 yapıp 29 + 30 hesaplamak, sonra 1 çıkarmak)
   Answer: 29'u 30 yapıp 30 + 40 hesaplamak, sonra 1 çıkarmak
10. Zihinden hesapla: 35 + 20 kaç eder?
   Answer: 55
11. Hangi sayıyı 10 ile toplarsak 100 eder? (80 / 90 / 91 / 99)
   Answer: 90
12. 49 + 1 = 50 olduğu için 49 + 21 = 70 olur.
   Answer: Doğru
13. Ece'nin 36 boncuğu var. Annesi 27 boncuk daha verdi. Kaç boncuğu oldu? (53 / 59 / 61 / 63)
   Answer: 63
14. Bir kitapta 80 sayfa var. Ali 47 sayfa okudu. Kaç sayfa kaldı? (27 / 33 / 37 / 43)
   Answer: 33
15. Sınıfta 18 kız ve 15 erkek öğrenci var. Sınıfta kaç öğrenci var? (23 / 32 / 33 / 34)
   Answer: 33
16. Bir manavda 64 elma vardı. Sabah 28 elma satıldı. Kaç elma kaldı?
   Answer: 36
