# Додавання і віднімання до 100

> Діти вправляються додавати десятки, виконувати додавання й віднімання двоцифрових чисел із переходом через розряд у межах 100.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-add-sub-100-uk/

- Subject: Математика
- Level: 2 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-add-sub-100-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-add-sub-100-uk
- Games it plays well in: [Міні-гольф](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mini-golf/), [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/), [Паперові перегони](https://olyclass.com/uk/classroom-games/paper-race/), [Хрестики-нулики](https://olyclass.com/uk/classroom-games/three-in-a-row/)

## Питання

1. Скільки буде 30 + 40? (60 / 7 / 70 / 80)
   Answer: 70
2. Скільки буде 50 + 30? (20 / 70 / 80 / 90)
   Answer: 80
3. 60 + 20 = 80
   Answer: Правда
4. Скільки буде 90 − 40?
   Answer: 50
5. Скільки буде 42 + 5? (37 / 46 / 47 / 57)
   Answer: 47
6. Скільки буде 63 + 6? (57 / 68 / 69 / 79)
   Answer: 69
7. 35 + 4 = 38
   Answer: Неправда
8. Скільки буде 38 + 7? (35 / 44 / 45 / 46)
   Answer: 45
9. Скільки буде 26 + 18? (34 / 43 / 44 / 54)
   Answer: 44
10. Скільки буде 47 + 25?
   Answer: 72
11. Скільки буде 53 − 6? (46 / 47 / 48 / 57)
   Answer: 47
12. Скільки буде 71 − 8? (62 / 63 / 67 / 73)
   Answer: 63
13. 82 − 5 = 77
   Answer: Правда
14. Скільки буде 64 − 27? (36 / 37 / 43 / 47)
   Answer: 37
15. Скільки буде 91 − 36?
   Answer: 55
16. У кошику було 52 яблука. Забрали 18. Скільки яблук залишилось? (34 / 36 / 44 / 70)
   Answer: 34
