# Metre ve santimetre

> Öğrenciler metre ile santimetre arasındaki ilişkiyi (1 m = 100 cm) öğrenir, uygun birimi seçer, cetvelle ölçer ve uzunlukları tahmin eder.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-length-metre-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 2. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-length-metre-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-length-metre-tr
- Games it plays well in: [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/), [Merdiven Tırmanışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ladder-climb/), [Kâğıt Yarışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/paper-race/)

## Sorular

1. 1 metre kaç santimetredir? (1 000 cm / 10 cm / 100 cm / 50 cm)
   Answer: 100 cm
2. 2 metre, 200 santimetreye eşittir.
   Answer: Doğru
3. 3 m kaç santimetredir? (103 cm / 3 000 cm / 30 cm / 300 cm)
   Answer: 300 cm
4. 400 cm kaç metredir? (14 m / 4 m / 40 m / 400 m)
   Answer: 4 m
5. Sınıfımızın uzunluğunu ölçmek için hangi birim daha uygundur? (kilogram / litre / metre / santimetre)
   Answer: metre
6. Silginin uzunluğunu ölçmek için hangi birimi seçmek daha uygundur? (gram / litre / metre / santimetre)
   Answer: santimetre
7. Bahçenin uzunluğunu ölçmek için santimetre, metreden daha uygundur.
   Answer: Yanlış
8. Hangisinin uzunluğu yaklaşık 1 metredir? (Bir kalemin boyu / Bir kapı kolunun yerden yüksekliği / Bir silginin boyu / Bir sınıfın uzunluğu)
   Answer: Bir kapı kolunun yerden yüksekliği
9. Cetvelle ölçerken nesnenin bir ucunu cetvelin neresine getiririz? (0 çizgisine / 1 çizgisine / 10 çizgisine / Cetvelin ortasına)
   Answer: 0 çizgisine
10. Bir kalemin ucu cetvelde 0'da, diğer ucu 12'de. Kalem kaç cm'dir?
   Answer: 12 cm
11. Cetvelle ölçerken nesneyi 0 yerine 1 çizgisinden başlatabiliriz ve sonuç değişmez.
   Answer: Yanlış
12. Bir nesne cetvelde 3 cm'den başlıyor, 10 cm'de bitiyor. Uzunluğu kaç cm'dir? (10 cm / 13 cm / 6 cm / 7 cm)
   Answer: 7 cm
13. Bir sınıf kapısının yüksekliği yaklaşık kaç metredir? (2 m / 20 m / 200 m / 50 m)
   Answer: 2 m
14. Bir ayakkabı kutusunun uzunluğu için en iyi tahmin hangisidir? (3 cm / 3 m / 30 cm / 30 m)
   Answer: 30 cm
15. 1 m'lik ipten 40 cm kesildi. Kalan ip kaç cm'dir?
   Answer: 60 cm
16. Bir adımın uzunluğu yaklaşık 50 cm ise 2 adım yaklaşık kaç metredir?
   Answer: 1 metre
