# Числа до 100

> Діти вправляються читати й записувати двоцифрові числа, розрізняти десятки й одиниці та порівнювати числа до 100.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-numbers-to-100-uk/

- Subject: Математика
- Level: 2 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-numbers-to-100-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-numbers-to-100-uk
- Games it plays well in: [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/), [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/), [Дзвони у дзвін](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ring-the-bell/), [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/)

## Питання

1. Скільки десятків у числі 47? (11 / 4 / 40 / 7)
   Answer: 4
2. Число 6 десятків і 3 одиниці — це: (36 / 603 / 63 / 9)
   Answer: 63
3. У числі 85 вісім десятків і п’ять одиниць.
   Answer: Правда
4. Скільки одиниць у числі 90?
   Answer: 0
5. Як записати цифрами число «сімдесят вісім»? (70 / 708 / 78 / 87)
   Answer: 78
6. Як читається число 52? (двадцять п’ять / п’ятдесят два / п’ятдесят п’ять / п’ятнадцять два)
   Answer: п’ятдесят два
7. Запишіть цифрами: дев’яносто дев’ять.
   Answer: 99
8. Яка цифра в числі 34 стоїть на місці десятків? (3 / 34 / 4 / 7)
   Answer: 3
9. У числі 29 цифра 9 означає дев’ять десятків.
   Answer: Неправда
10. Яке число записане сумою 50 + 6? (11 / 506 / 56 / 65)
   Answer: 56
11. Яке число більше: 37 чи 73? (30 / 37 / 73 / 77)
   Answer: 73
12. Який знак треба поставити: 45 ? 54 (+ / < / = / >)
   Answer: <
13. Число 61 менше від числа 59.
   Answer: Неправда
14. Яке з чисел найменше: 58, 85, 49, 94? (49 / 58 / 85 / 94)
   Answer: 49
15. Яке число стоїть між 69 і 71? (60 / 68 / 70 / 72)
   Answer: 70
16. Яка найбільша цифра може стояти замість *, щоб було 4* < 45?
   Answer: 4
