# Basamak değeri

> Öğrenciler 100'e kadar sayılarda onluk ve birlik basamaklarını, rakamın basamaktaki değerini, en yakın onluğa yuvarlamayı ve sayıları çözümleyerek yazmayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-place-value-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 2. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-place-value-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-place-value-tr
- Games it plays well in: [Zili çal](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ring-the-bell/), [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/)

## Sorular

1. 3 onluk ve 4 birlikten oluşan sayı kaçtır? (304 / 34 / 43 / 7)
   Answer: 34
2. 57 sayısında kaç onluk vardır? (12 / 5 / 57 / 7)
   Answer: 5
3. 10 birlik, 1 onluğa eşittir.
   Answer: Doğru
4. 8 onluk ve 0 birlikten oluşan sayı kaçtır? (18 / 8 / 80 / 800)
   Answer: 80
5. 72 sayısında 7 rakamının basamağı hangisidir? (Binler basamağı / Birler basamağı / Onlar basamağı / Yüzler basamağı)
   Answer: Onlar basamağı
6. 69 sayısında 9 rakamının basamak değeri kaçtır? (6 / 60 / 9 / 90)
   Answer: 9
7. 58 sayısında 5 rakamının basamak değeri kaçtır?
   Answer: 50
8. 84 sayısında 4 rakamının basamak değeri 40'tır.
   Answer: Yanlış
9. 42 sayısına en yakın onluk hangisidir? (30 / 40 / 45 / 50)
   Answer: 40
10. 67 sayısına en yakın onluk hangisidir? (60 / 65 / 70 / 80)
   Answer: 70
11. 86 sayısına en yakın onluk kaçtır?
   Answer: 90
12. 63 sayısının çözümlenmesi hangisidir? (30 + 6 / 6 + 3 / 60 + 3 / 60 + 30)
   Answer: 60 + 3
13. 70 + 8 toplamı hangi sayıdır? (15 / 708 / 78 / 87)
   Answer: 78
14. 91 = 90 + 1 olarak yazılır.
   Answer: Doğru
15. 40 + 7 toplamının sonucu kaçtır?
   Answer: 47
16. Hangisi 25 sayısının çözümlenmiş halidir? (10 + 15 + 5 / 2 + 5 / 20 + 5 / 50 + 2)
   Answer: 20 + 5
