# Sharing and grouping

> Grade 2: share equally between 2, 5 or 10, groups of, division facts for 2, 5 and 10, the division sign, link to times tables.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-sharing-grouping-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 2
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-sharing-grouping-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-sharing-grouping-en
- Games it plays well in: [Claw Machine](https://olyclass.com/classroom-games/claw-machine/), [Lucky Drop](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-drop/), [Mini Golf](https://olyclass.com/classroom-games/mini-golf/), [Ladder Climb](https://olyclass.com/classroom-games/ladder-climb/)

## Questions

1. Share 10 sweets equally between 2 children. How many does each child get? (2 / 4 / 5 / 6)
   Answer: 5
2. Share 20 stickers equally between 5 friends. How many does each friend get? (10 / 15 / 4 / 5)
   Answer: 4
3. Share 30 pencils equally between 10 pupils. How many does each pupil get? (10 / 20 / 3 / 4)
   Answer: 3
4. If you share 8 apples equally between 2 people, each person gets 4 apples.
   Answer: True
5. There are 15 shoes in groups of 5. How many groups are there? (10 / 3 / 4 / 5)
   Answer: 3
6. How many groups of 2 can you make from 12 socks? (10 / 24 / 5 / 6)
   Answer: 6
7. How many groups of 10 can you make from 70 beads?
   Answer: 7
8. What is 18 ÷ 2? (16 / 20 / 8 / 9)
   Answer: 9
9. 35 ÷ 5 = 6
   Answer: False
10. What is 60 ÷ 10? (50 / 6 / 600 / 70)
   Answer: 6
11. Which sign means divide? (+ / × / ÷ / −)
   Answer: ÷
12. What is 45 ÷ 5?
   Answer: 9
13. Which multiplication fact helps you work out 20 ÷ 5? (2 × 5 = 10 / 4 + 5 = 9 / 4 × 5 = 20 / 5 × 5 = 25)
   Answer: 4 × 5 = 20
14. Because 3 × 10 = 30, we know that 30 ÷ 10 = 3.
   Answer: True
15. 6 × 2 = 12. So what is 12 ÷ 2?
   Answer: 6
16. Which division fact belongs with 7 × 5 = 35? (35 ÷ 10 = 7 / 35 ÷ 5 = 7 / 35 ÷ 7 = 4 / 7 ÷ 35 = 5)
   Answer: 35 ÷ 5 = 7
