# Zaman ve paralarımız

> Öğrenciler bu testte buçuklu ve çeyrek geçeli saatleri okuyup bir saatteki dakikaları, lira ve kuruş tutarlarını ve alışverişte para üstünü hesaplamayı çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-time-money-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 2. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-time-money-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-time-money-tr
- Games it plays well in: [Dört Bir Hizada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/line-of-four/), [Takım Tombalası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/team-bingo/), [Hafıza Kartları](https://olyclass.com/tr/classroom-games/memory-match/), [Gizemli Resim](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mystery-picture/)

## Sorular

1. Saat 3'ü yarım geçiyor. Saat kaçı gösterir? (2.30 / 3.15 / 3.30 / 6.15)
   Answer: 3.30
2. Akrep 5 ile 6'nın arasında, yelkovan 6'da. Saat kaç? (5.15 / 5.30 / 6.05 / 6.30)
   Answer: 5.30
3. Saat 8'i çeyrek geçiyor. Saat kaçtır? (7.15 / 8.15 / 8.30 / 8.45)
   Answer: 8.15
4. Saat 4.30, saat 4'ü yarım geçiyor demektir.
   Answer: Doğru
5. Yelkovan 3'ü gösteriyorsa saat kaç dakika geçiyordur? (15 / 3 / 30 / 45)
   Answer: 15
6. 1 saat kaç dakikadır? (100 dakika / 24 dakika / 30 dakika / 60 dakika)
   Answer: 60 dakika
7. Yarım saat kaç dakikadır?
   Answer: 30 dakika
8. Bir saatte 100 dakika vardır.
   Answer: Yanlış
9. 40 dakika geçti. Bir saatin dolması için kaç dakika daha gerekir? (10 dakika / 20 dakika / 30 dakika / 60 dakika)
   Answer: 20 dakika
10. 1 lira kaç kuruştur? (10 kuruş / 100 kuruş / 1000 kuruş / 50 kuruş)
   Answer: 100 kuruş
11. Bir 5 liralık ile iki 1 liralık toplam kaç liradır? (6 lira / 7 lira / 8 lira / 9 lira)
   Answer: 7 lira
12. 50 kuruşluk iki parayı birleştirirsek kaç lira eder?
   Answer: 1 lira
13. Defter 6 lira. 10 liralık verdim. Para üstü kaç lira? (16 lira / 3 lira / 4 lira / 6 lira)
   Answer: 4 lira
14. Kalem 3 lira, silgi 2 lira. 10 lira verirsem para üstü kaç lira? (3 lira / 4 lira / 5 lira / 7 lira)
   Answer: 5 lira
15. 12 liralık kitap için 20 lira verirsek para üstü 8 lira olur.
   Answer: Doğru
16. Simit 7 lira, ben 20 lira verdim. Para üstü kaç lira?
   Answer: 13 lira
