# Таблиця множення на 2 і 3

> Діти вправляються в множенні як додаванні рівних груп, засвоюють таблицю множення на 2 і 3 та вчаться міняти множники місцями.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-times-2-3-uk/

- Subject: Математика
- Level: 2 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-times-2-3-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-times-2-3-uk
- Games it plays well in: [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/), [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/), [Дзвони у дзвін](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ring-the-bell/), [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/)

## Питання

1. Яким записом можна замінити 4 + 4 + 4? (3 × 3 / 4 × 2 / 4 × 3 / 4 × 4)
   Answer: 4 × 3
2. У 3 коробках лежить по 2 олівці. Скільки всього олівців? (5 / 6 / 8 / 9)
   Answer: 6
3. Запис 5 × 2 означає 5 + 5.
   Answer: Правда
4. Скільки буде 2 × 6? (10 / 12 / 14 / 8)
   Answer: 12
5. На тарілці 4 пари яблук, по 2 яблука в кожній. Скільки всього яблук? (10 / 12 / 6 / 8)
   Answer: 8
6. Скільки буде 2 × 9?
   Answer: 18
7. Скільки буде 3 × 4? (12 / 15 / 7 / 9)
   Answer: 12
8. Скільки буде 3 × 7? (18 / 21 / 24 / 27)
   Answer: 21
9. 3 × 5 = 18
   Answer: Неправда
10. У кожній з 6 ваз по 3 квітки. Скільки всього квіток?
   Answer: 18
11. Яке число треба вписати: 3 × 9 = □? (21 / 24 / 27 / 30)
   Answer: 27
12. Яким виразом можна замінити 2 × 7, помінявши множники місцями? (2 + 7 / 7 + 2 / 7 × 2 / 7 × 7)
   Answer: 7 × 2
13. Якщо 3 × 8 = 24, то 8 × 3 = 24.
   Answer: Правда
14. Відомо, що 9 × 2 = 18. Чому дорівнює 2 × 9? (11 / 14 / 16 / 18)
   Answer: 18
15. Яке число пропущене: 4 × 3 = 3 × □?
   Answer: 4
16. Скільки буде 7 × 3? (18 / 21 / 24 / 27)
   Answer: 21
