# Çarpma işlemi

> Öğrenciler bu testte tekrarlı toplama ve eşit gruplar yoluyla çarpma işlemini, × işaretini ve 2, 3, 4, 5 çarpım tablolarını çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g2-times-intro-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 2. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g2-times-intro-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g2-times-intro-tr
- Games it plays well in: [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/)

## Sorular

1. 3 + 3 + 3 + 3 toplamının sonucu, hangi çarpma işleminin sonucuyla aynıdır? (3 × 3 / 3 × 7 / 4 × 3 / 4 × 4)
   Answer: 4 × 3
2. 2 + 2 + 2 + 2 + 2 işleminin sonucu kaçtır? (10 / 12 / 7 / 8)
   Answer: 10
3. 5 + 5 + 5 işlemi 3 × 5 şeklinde yazılabilir.
   Answer: Doğru
4. Her sepette 4 elma var. 3 sepette toplam kaç elma vardır? (12 / 16 / 7 / 9)
   Answer: 12
5. Her tabakta 5 kurabiye olan 4 tabakta kaç kurabiye vardır? (15 / 20 / 25 / 9)
   Answer: 20
6. Her kutuda 3 kalem olan 5 kutuda toplam kaç kalem vardır?
   Answer: 15
7. 2 × 6 işleminin sonucu kaçtır? (10 / 12 / 14 / 8)
   Answer: 12
8. 3 × 7 işleminin sonucu kaçtır? (10 / 18 / 21 / 24)
   Answer: 21
9. 4 × 5 = 25
   Answer: Yanlış
10. Hangi işlemin sonucu 24'tür? (3 × 7 / 4 × 5 / 4 × 6 / 5 × 5)
   Answer: 4 × 6
11. 5 × 9 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 45
12. Çarpma işleminde kullanılan işaret hangisidir? (+ / = / × / −)
   Answer: ×
13. 3 × 4 ile 4 × 3 işleminin sonuçları aynıdır.
   Answer: Doğru
14. 2 × 9 işlemi, aşağıdaki toplamlardan hangisine eşittir? (2 + 2 + 2 / 2 + 9 + 9 / 9 + 2 / 9 + 9)
   Answer: 9 + 9
15. 4 × 8 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 32
16. Bir çarpma işleminde 5 ile 6 çarpılır. Sonuç kaçtır? (11 / 25 / 30 / 35)
   Answer: 30
