# Üç basamaklı toplama ve çıkarma

> Çocuklar bu testte eldeli üç basamaklı toplama ve onluk bozarak çıkarma yapmayı, toplamları tahmin etmeyi ve problem çözmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g3-add-sub-1000-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 3. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g3-add-sub-1000-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g3-add-sub-1000-tr
- Games it plays well in: [Bovling](https://olyclass.com/tr/classroom-games/bowling/), [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/)

## Sorular

1. 247 + 135 işleminin sonucu kaçtır? (372 / 382 / 392 / 482)
   Answer: 382
2. 478 + 256 işleminin sonucu kaçtır? (634 / 724 / 734 / 744)
   Answer: 734
3. 365 + 278 = 643 işlemi doğrudur.
   Answer: Doğru
4. 509 + 396 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 905
5. 524 − 237 işleminin sonucu kaçtır? (287 / 297 / 313 / 387)
   Answer: 287
6. 700 − 346 işleminin sonucu kaçtır? (354 / 364 / 446 / 454)
   Answer: 354
7. 812 − 465 = 357 işlemi doğrudur.
   Answer: Yanlış
8. 342 − 118 işleminin sonucu kaçtır? (224 / 226 / 230 / 234)
   Answer: 224
9. 398 ve 405 sayıları yüzlüğe yuvarlanıp toplanırsa sonuç kaç olur? (700 / 800 / 810 / 900)
   Answer: 800
10. 143 ve 489 sayıları yüzlüğe yuvarlanıp toplanırsa sonuç kaç olur? (500 / 600 / 650 / 700)
   Answer: 600
11. Yüzlüğe yuvarlayarak 251 + 349 toplamı yaklaşık 500 bulunur.
   Answer: Yanlış
12. Onluğa yuvarlayarak 238 + 462 toplamı yaklaşık kaçtır?
   Answer: 700
13. Bir kitaplıkta 346 roman ve 278 öykü kitabı var. Toplam kaç kitap vardır?
   Answer: 624
14. Bahçede 425 öğrenci vardı. 168 öğrenci sınıfa girdi. Bahçede kaç öğrenci kaldı? (253 / 257 / 267 / 363)
   Answer: 257
15. Bir manav sabah 365 kg, öğleden sonra 287 kg elma sattı. Toplam kaç kg sattı? (552 kg / 642 kg / 652 kg / 662 kg)
   Answer: 652 kg
16. Defne'nin 500 boncuğu var. 175 boncukla kolye, 128 boncukla bileklik yaptı. Kaç boncuğu kaldı? (197 / 203 / 207 / 297)
   Answer: 197
