# Додавання і віднімання до 1000

> Діти вправляються в усному та письмовому додаванні й відніманні в межах тисячі, а також у перевірці отриманих відповідей.

Source: https://olyclass.com/library/math-g3-add-sub-1000-uk/

- Subject: Математика
- Level: 3 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g3-add-sub-1000-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g3-add-sub-1000-uk
- Games it plays well in: [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/), [Дзвони у дзвін](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ring-the-bell/), [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/), [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/)

## Питання

1. Скільки буде 300 + 400? (340 / 600 / 700 / 800)
   Answer: 700
2. Скільки буде 250 + 30? (260 / 280 / 285 / 550)
   Answer: 280
3. Скільки буде 500 − 200? (250 / 300 / 400 / 700)
   Answer: 300
4. Скільки буде 99 + 98, якщо додати 100 + 100 і відняти 3? (187 / 197 / 198 / 203)
   Answer: 197
5. Щоб додати 199, можна додати 200 і відняти 1.
   Answer: Правда
6. Обчисли стовпчиком: 346 + 258. (504 / 594 / 604 / 614)
   Answer: 604
7. Обчисли стовпчиком: 467 + 275. (632 / 642 / 732 / 742)
   Answer: 742
8. Обчисли стовпчиком: 538 + 276.
   Answer: 814
9. Обчисли стовпчиком: 728 − 315. (1043 / 313 / 413 / 423)
   Answer: 413
10. Обчисли стовпчиком: 603 − 247. (356 / 366 / 444 / 446)
   Answer: 356
11. Обчисли стовпчиком: 900 − 456.
   Answer: 444
12. У стовпчику 5 − 8 в розряді одиниць можна відняти без «позичання» десятка.
   Answer: Неправда
13. Яка дія перевіряє відповідь у 540 − 260 = 280? (280 + 260 = 540 / 280 + 540 = 820 / 280 − 260 = 20 / 540 + 260 = 800)
   Answer: 280 + 260 = 540
14. Яка дія перевіряє суму 315 + 285 = 600? (285 − 315 = 30 / 315 + 600 = 915 / 600 + 285 = 885 / 600 − 285 = 315)
   Answer: 600 − 285 = 315
15. Якщо 700 − 380 = 320, то 320 + 380 = 700.
   Answer: Правда
16. Сума двох чисел дорівнює 621, одне з чисел 249. Яке друге число?
   Answer: 372
