# Tartma ve sıvı ölçme

> Öğrenciler kilogram ile gramı, litre ile yarım litreyi tanır, nesneleri ağırlıklarına göre karşılaştırır ve doğru ölçü birimini seçmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g3-mass-capacity-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 3. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g3-mass-capacity-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g3-mass-capacity-tr
- Games it plays well in: [Üçü Bir Arada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/three-in-a-row/), [Dört Bir Hizada](https://olyclass.com/tr/classroom-games/line-of-four/), [Takım Tombalası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/team-bingo/), [Hafıza Kartları](https://olyclass.com/tr/classroom-games/memory-match/)

## Sorular

1. 1 kilogram kaç gramdır? (10 000 g / 10 g / 100 g / 1000 g)
   Answer: 1000 g
2. 2 kg kaç gramdır? (20 000 g / 200 g / 2000 g / 2020 g)
   Answer: 2000 g
3. 3000 g, 3 kg'a eşittir.
   Answer: Doğru
4. 5 kg 500 g kaç gramdır?
   Answer: 5500 g
5. Yarım litre aşağıdakilerden hangisiyle gösterilir? (2 L / 5 L / ¼ L / ½ L)
   Answer: ½ L
6. Yarım litrelik 2 şişe suyu birleştirirsek kaç litre olur? (1 L / 2 L / 4 L / ½ L)
   Answer: 1 L
7. 1 litrelik şişedeki su, yarım litrelik iki kabı tam doldurur.
   Answer: Doğru
8. 3 şişenin her birinde yarım litre su var. Toplam kaç litre su vardır?
   Answer: 1 buçuk litre
9. Hangisi bir elmadan daha hafiftir? (Bir karpuz / Bir kavun / Bir tuğla / Bir tüy)
   Answer: Bir tüy
10. Hangisi en ağırdır? (1 kg un / 2 kg un / 5 kg un / 500 g un)
   Answer: 5 kg un
11. 1500 g, 2 kg'dan daha ağırdır.
   Answer: Yanlış
12. 2 kg ile 2500 g'lık iki çantadan hangisi daha ağırdır?
   Answer: 2500 g olan
13. Bir kalemin kütlesini ölçmek için hangi birim uygundur? (gram / kilogram / litre / metre)
   Answer: gram
14. Bir kovadaki suyu ölçmek için hangi birim uygundur? (gram / kilogram / litre / santimetre)
   Answer: litre
15. Bir karpuzun kütlesini ölçmek için hangi birim daha uygundur? (gram / kilogram / litre / santimetre)
   Answer: kilogram
16. Hangisinin kütlesini gram ile ölçmek daha uygundur? (Bir dolap / Bir inek / Bir kamyon / Bir silgi)
   Answer: Bir silgi
