# Romen rakamları

> Öğrenciler bu testte I, V ve X'in değerlerini, 20'ye kadar olan Romen rakamlarını, IV ile IX'in yazılışını ve Romen rakamlarının kullanıldığı yerleri pekiştirir.

Source: https://olyclass.com/library/math-g3-roman-numerals-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 3. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g3-roman-numerals-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g3-roman-numerals-tr
- Games it plays well in: [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/), [Şans düşüşü](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-drop/), [Mini golf](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mini-golf/), [Merdiven Tırmanışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ladder-climb/)

## Sorular

1. Romen rakamlarında I harfi hangi sayıyı gösterir? (1 / 10 / 5 / 50)
   Answer: 1
2. Romen rakamlarında V harfi hangi sayıyı gösterir? (1 / 10 / 5 / 50)
   Answer: 5
3. Romen rakamlarında X harfi hangi sayıyı gösterir? (1 / 10 / 100 / 5)
   Answer: 10
4. Romen rakamlarında X, V'nin iki katıdır.
   Answer: Doğru
5. Romen rakamlarıyla III hangi sayıdır? (2 / 3 / 30 / 4)
   Answer: 3
6. Romen rakamlarıyla yazılmış XII hangi sayıdır? (11 / 12 / 21 / 8)
   Answer: 12
7. 15 sayısının Romen rakamıyla yazılışı hangisidir? (VX / XIV / XV / XVI)
   Answer: XV
8. 20 sayısı Romen rakamlarıyla nasıl yazılır?
   Answer: XX
9. IV hangi sayıdır? (14 / 3 / 4 / 6)
   Answer: 4
10. IX hangi sayıdır? (11 / 15 / 8 / 9)
   Answer: 9
11. VI sayısı 4'ü gösterir.
   Answer: Yanlış
12. 14 sayısı Romen rakamlarıyla nasıl yazılır?
   Answer: XIV
13. XIX hangi sayıdır? (11 / 14 / 19 / 21)
   Answer: 19
14. Saatlerin üzerinde bazen Romen rakamları kullanılır.
   Answer: Doğru
15. Hangisinde Romen rakamları kullanılabilir? (Ayakkabı numaralarında / Kitaplarda bölüm numaraları / Market fiyatlarında / Telefon numaralarında)
   Answer: Kitaplarda bölüm numaraları
16. Saatlerin dışında Romen rakamlarının kullanıldığı bir yer söyle.
   Answer: Kitap bölümleri, sıralama (örneğin III. bölüm), madde numaraları
