# Таблиця множення на 6–9

> Діти тренуються множити та ділити в межах таблиці на 6, 7, 8 і 9 та знаходити невідомий множник.

Source: https://olyclass.com/library/math-g3-times-6-9-uk/

- Subject: Математика
- Level: 3 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g3-times-6-9-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g3-times-6-9-uk
- Games it plays well in: [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/), [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/), [Дзвони у дзвін](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ring-the-bell/), [Велика вода](https://olyclass.com/uk/classroom-games/high-water/)

## Питання

1. Скільки буде 6 × 7? (36 / 42 / 48 / 49)
   Answer: 42
2. Скільки буде 7 × 7? (42 / 47 / 49 / 56)
   Answer: 49
3. У кожній з 6 коробок по 6 олівців. Скільки всього олівців? (12 / 32 / 36 / 42)
   Answer: 36
4. 7 × 6 = 42
   Answer: Правда
5. Скільки буде 8 × 7? (48 / 54 / 56 / 63)
   Answer: 56
6. Скільки буде 9 × 8? (63 / 64 / 72 / 81)
   Answer: 72
7. 9 × 9 = 81
   Answer: Правда
8. Скільки буде 54 : 6? (10 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 9
9. Скільки буде 63 : 7? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 9
10. 56 : 8 = 6
   Answer: Неправда
11. Яке число пропущено: 7 × □ = 56? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
12. Яке число пропущено: □ × 9 = 72? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 8
13. У пакеті 8 яблук. Скільки яблук у 7 таких пакетах?
   Answer: 56
14. 72 цукерки поділили порівну між 9 дітьми. Скільки цукерок отримала кожна дитина?
   Answer: 8
15. Знайди пропущений множник: □ × 6 = 48
   Answer: 8
16. Яке число пропущено: 9 × □ = 63? (6 / 7 / 8 / 9)
   Answer: 7
