# Çarpım tablosu

> Öğrenciler bu testte 1'den 10'a kadar çarpım tablolarını, 10 ve 100 ile çarpmayı, çarpmada değişme özelliğini ve problem çözmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g3-times-tables-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 3. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g3-times-tables-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g3-times-tables-tr
- Games it plays well in: [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/)

## Sorular

1. 6 × 7 kaçtır? (36 / 40 / 42 / 48)
   Answer: 42
2. 8 × 9 kaçtır? (64 / 72 / 74 / 81)
   Answer: 72
3. 5 × 10 kaçtır?
   Answer: 50
4. 9 × 4 = 36 olur.
   Answer: Doğru
5. 7 × 8 kaçtır? (48 / 54 / 56 / 63)
   Answer: 56
6. 10 × 10 kaçtır? (1.000 / 10 / 100 / 20)
   Answer: 100
7. 7 × 100 kaçtır? (107 / 7.000 / 70 / 700)
   Answer: 700
8. 34 × 10 kaçtır?
   Answer: 340
9. Doğal bir sayıyı 100 ile çarparsak sayının sonuna iki sıfır eklemiş oluruz.
   Answer: Doğru
10. 9 × 4 = 4 × ? eşitliğinde ? yerine hangi sayı gelir? (13 / 36 / 5 / 9)
   Answer: 9
11. 6 × 8 ile 8 × 7 aynı sonucu verir.
   Answer: Yanlış
12. Hangisi 3 × 8 işleminin sonucuna eşittir? (3 × 3 / 8 + 3 / 8 × 3 / 8 × 8)
   Answer: 8 × 3
13. Bir kutuda 6 kalem var. 7 kutuda kaç kalem olur? (13 / 36 / 42 / 48)
   Answer: 42
14. Bir pakette 10 çıkartma var. 15 pakette kaç çıkartma olur? (1.500 / 15 / 150 / 25)
   Answer: 150
15. Her sırada 8 öğrenci var. 5 sırada kaç öğrenci oturur? (13 / 35 / 40 / 48)
   Answer: 40
16. Her kitap 100 sayfa. Ali 3 kitap okursa toplam kaç sayfa okumuş olur?
   Answer: 300
