# Alan ölçme

> Öğrenciler birim karelerle alan kavramını, dikdörtgenin alanını, cm² ile m² birimlerini ve çevresi aynı olan şekillerin alanlarının farklı olabileceğini çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-area-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-area-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-area-tr
- Games it plays well in: [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/)

## Sorular

1. Bir yüzeyi birim karelerle boşluk kalmadan kaplamak neyi bulmamızı sağlar? (Alanını / Hacmini / Uzunluğunu / Çevresini)
   Answer: Alanını
2. Bir şekil 3 sırada, her sırada 4 birim kareyle kaplanmıştır. Alanı kaç birim karedir? (12 / 14 / 16 / 7)
   Answer: 12
3. Alan, bir yüzeyin kapladığı yerin büyüklüğüdür.
   Answer: Doğru
4. Kısa kenarı 3 cm, uzun kenarı 5 cm olan dikdörtgenin alanı kaç cm²'dir? (15 / 16 / 30 / 8)
   Answer: 15
5. Kenarı 6 cm olan karenin alanı kaç cm²'dir? (12 / 24 / 30 / 36)
   Answer: 36
6. Alanı 24 cm² ve kısa kenarı 4 cm olan dikdörtgenin uzun kenarı kaç cm'dir?
   Answer: 6
7. Bir sınıf zemininin alanını ölçmek için hangi birim daha uygundur? (cm / cm² / m / m²)
   Answer: m²
8. Bir defter kapağının alanını ölçmek için hangi birim daha uygundur? (cm² / km / m / m²)
   Answer: cm²
9. Kenarı 1 m olan karenin alanı 1 m²'dir.
   Answer: Doğru
10. Kenarları 8 m ve 5 m olan dikdörtgen bahçenin alanı kaç m²'dir? (13 / 26 / 40 / 45)
   Answer: 40
11. Çevresi 12 cm olan hangi dikdörtgenin alanı en büyüktür? (1 cm × 5 cm / 2 cm × 4 cm / 3 cm × 3 cm / Hepsinin alanı eşittir)
   Answer: 3 cm × 3 cm
12. Çevre uzunlukları eşit olan iki şeklin alanları her zaman eşittir.
   Answer: Yanlış
13. Kenarları 2 cm ve 6 cm olan dikdörtgenin çevresi kaç cm'dir?
   Answer: 16
14. Kenarları 1 cm ve 7 cm olan dikdörtgenle 4 cm ve 4 cm olan karenin çevresi eşittir. Alanlar nasıldır? (Alanlar eşittir / Bulunamaz / Dikdörtgenin alanı daha büyüktür / Karenin alanı daha büyüktür)
   Answer: Karenin alanı daha büyüktür
15. Çevresi 20 cm olan bir dikdörtgenin kenarları 4 cm ve 6 cm ise alanı kaç cm²'dir?
   Answer: 24
16. Alanı 16 cm² olan farklı dikdörtgenlerden hangisinin çevresi en küçüktür? (1 cm × 16 cm / 2 cm × 8 cm / 4 cm × 4 cm / Hepsinin çevresi eşittir)
   Answer: 4 cm × 4 cm
