# Множення багатоцифрових чисел

> Діти вправляються множити багатоцифрові числа на одноцифрові, двоцифрові, на 10, 100 і 1000, а також оцінювати результат.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-column-multiplication-uk/

- Subject: Математика
- Level: 4 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-column-multiplication-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-column-multiplication-uk
- Games it plays well in: [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/), [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/), [Кидок у кошик](https://olyclass.com/uk/classroom-games/hoop-shot/)

## Питання

1. Обчисли: 1 243 × 2 (2 346 / 2 426 / 2 486 / 3 486)
   Answer: 2 486
2. Обчисли: 2 314 × 3 (6 642 / 6 842 / 6 942 / 6 952)
   Answer: 6 942
3. Обчисли: 4 506 × 4 (17 024 / 18 024 / 18 204 / 18 240)
   Answer: 18 024
4. Добуток 1 200 × 5 дорівнює 6 000.
   Answer: Правда
5. Скільки буде 45 × 10? (4 500 / 405 / 45 / 450)
   Answer: 450
6. Обчисли: 306 × 100 (3 060 / 30 060 / 30 600 / 306 000)
   Answer: 30 600
7. Обчисли: 27 × 1 000
   Answer: 27 000
8. Якщо 3 400 помножити на 10, отримаємо 340 000.
   Answer: Неправда
9. Обчисли: 34 × 12 (378 / 398 / 408 / 418)
   Answer: 408
10. Обчисли: 23 × 11
   Answer: 253
11. Обчисли: 412 × 21 (8 242 / 8 452 / 8 562 / 8 652)
   Answer: 8 652
12. Зошит коштує 18 грн. Скільки гривень коштують 15 таких зошитів?
   Answer: 270
13. Щоб оцінити 398 × 21, округлили до 400 і 20. Скільки буде 400 × 20? (6 000 / 8 000 / 80 000 / 800)
   Answer: 8 000
14. Добуток 49 × 51 приблизно дорівнює 2 500.
   Answer: Правда
15. Щоб оцінити 612 × 8, округлили 612 до 600. Скільки буде 600 × 8? (4 800 / 48 000 / 480 / 5 600)
   Answer: 4 800
16. Щоб оцінити 28 × 32, округлили до 30 і 30. Скільки буде 30 × 30? (1 200 / 600 / 9 000 / 900)
   Answer: 900
