# Kesirler

> Öğrenciler bu testte basit, bileşik ve tam sayılı kesirleri tanıyıp paydaları eşit kesirleri karşılaştırır, bir çokluğun kesrini bulur ve toplama yapar.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-fractions-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-fractions-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-fractions-tr
- Games it plays well in: [Basket Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/hoop-shot/), [Penaltı Atışı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/penalty-kick/), [Balık göleti](https://olyclass.com/tr/classroom-games/fishing-pond/), [Pençe makinesi](https://olyclass.com/tr/classroom-games/claw-machine/)

## Sorular

1. Aşağıdakilerden hangisi basit kesirdir? (3/8 / 5/5 / 8/3 / 9/4)
   Answer: 3/8
2. Aşağıdakilerden hangisi bileşik kesirdir? (1/3 / 2/9 / 4/7 / 7/4)
   Answer: 7/4
3. Tam sayılı kesir 2 1/3, hangi bileşik kesre eşittir? (3/7 / 5/3 / 6/3 / 7/3)
   Answer: 7/3
4. Payı paydasından küçük olan kesirler basit kesirdir.
   Answer: Doğru
5. 9/4 kesri tam sayılı kesir olarak nasıl yazılır? (1 2/4 / 2 1/4 / 2 2/4 / 4 1/2)
   Answer: 2 1/4
6. Hangi karşılaştırma doğrudur? (2/9 > 7/9 / 5/9 < 4/9 / 5/9 = 4/9 / 5/9 > 4/9)
   Answer: 5/9 > 4/9
7. Paydası 11 olan bir kesir, 5/11'den büyük ve 7/11'den küçüktür. Bu kesir kaçtır?
   Answer: 6/11
8. Paydaları eşit iki kesirden payı büyük olan kesir daha küçüktür.
   Answer: Yanlış
9. 20 sayısının 1/4'ü kaçtır? (10 / 16 / 4 / 5)
   Answer: 5
10. 36 sayısının 2/3'ü kaçtır? (12 / 18 / 24 / 72)
   Answer: 24
11. Bir sınıfta 24 öğrenci var. Öğrencilerin 3/8'i gözlüklüdür. Kaç öğrenci gözlüklüdür?
   Answer: 9
12. 2/7 + 3/7 işleminin sonucu kaçtır? (1/7 / 5/14 / 5/7 / 6/7)
   Answer: 5/7
13. 4/9 + 5/9 işleminin sonucu kaçtır? (1 / 1/9 / 9/18 / 9/81)
   Answer: 1
14. 3/5 + 4/5 işleminin sonucu bir bileşik kesirdir.
   Answer: Doğru
15. Ece bir kitabın 3/10'unu dün, 4/10'unu bugün okudu. Kitabın kaçta kaçını okudu?
   Answer: 7/10
16. Bir pizzanın 8 eşit diliminden 3'ünü Ali, 2'sini Sema yedi. Birlikte kaçta kaçını yediler? (1/8 / 5/16 / 5/8 / 6/8)
   Answer: 5/8
