# Uzunluk ölçme birimleri

> Öğrenciler mm, cm, m ve km birimlerini tanıyıp aralarında dönüşüm yapar, verilen duruma uygun uzunluk birimini seçmeyi alıştırır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-length-units-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-length-units-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-length-units-tr
- Games it plays well in: [Hafıza Kartları](https://olyclass.com/tr/classroom-games/memory-match/), [Gizemli Resim](https://olyclass.com/tr/classroom-games/mystery-picture/), [Kare Kap](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tile-grab/), [Cesaret tahtası](https://olyclass.com/tr/classroom-games/dare-board/)

## Sorular

1. Aşağıdakilerden hangisi en küçük uzunluk birimidir? (kilometre / metre / milimetre / santimetre)
   Answer: milimetre
2. Bir kalemin uzunluğunu ölçmek için hangi birim en uygundur? (kilometre / metre / milimetre / santimetre)
   Answer: santimetre
3. 1 cm, 10 mm'ye eşittir.
   Answer: Doğru
4. Sınıfımızın uzunluğunu ölçmek için hangi birim daha uygundur? (kilometre / metre / milimetre / santimetre)
   Answer: metre
5. 1 metre kaç santimetredir?
   Answer: 100
6. İki şehir arasındaki uzaklık hangi birimle ölçülür? (kilometre / metre / milimetre / santimetre)
   Answer: kilometre
7. 1 kilometre kaç metredir?
   Answer: 1000
8. 3 km kaç metredir? (30 000 m / 30 m / 300 m / 3000 m)
   Answer: 3000 m
9. 1 m, 10 cm'ye eşittir.
   Answer: Yanlış
10. 250 cm kaç metre kaç santimetredir? (2 m 5 cm / 2 m 50 cm / 25 m 0 cm / 250 m)
   Answer: 2 m 50 cm
11. 7 cm kaç milimetredir? (0,7 mm / 7 mm / 70 mm / 700 mm)
   Answer: 70 mm
12. 4 m 20 cm kaç santimetredir?
   Answer: 420 cm
13. Ali 2 km 500 m yürüdü. Bu kaç metredir? (2050 m / 25 000 m / 250 m / 2500 m)
   Answer: 2500 m
14. Bir ayakkabının uzunluğu yaklaşık 25 km'dir.
   Answer: Yanlış
15. Hangisi en uzundur? (1 m / 80 cm / 90 cm / 900 mm)
   Answer: 1 m
16. Bir ip 3 m 5 cm uzunluğundadır. Bu kaç santimetredir? (3005 cm / 305 cm / 35 cm / 350 cm)
   Answer: 305 cm
