# Ділення багатоцифрових чисел

> Діти тренуються ділити багатоцифрові числа на одноцифрові та двоцифрові, на 10 і 100, а також перевіряти результат.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-long-division-uk/

- Subject: Математика
- Level: 4 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-long-division-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-long-division-uk
- Games it plays well in: [Перетягування канату](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tug-of-war/), [Колесо удачі](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-wheel/), [Боулінг](https://olyclass.com/uk/classroom-games/bowling/), [Кидок у кошик](https://olyclass.com/uk/classroom-games/hoop-shot/)

## Питання

1. Обчисли: 846 : 2 (413 / 423 / 424 / 432)
   Answer: 423
2. Обчисли: 4524 : 4 (1121 / 1131 / 1141 / 1311)
   Answer: 1131
3. Обчисли: 7245 : 5
   Answer: 1449
4. 5208 : 6 = 868
   Answer: Правда
5. Обчисли: 4700 : 100 (4007 / 407 / 47 / 470)
   Answer: 47
6. Обчисли: 5200 : 10 (5020 / 52 / 520 / 5200)
   Answer: 520
7. 3000 : 100 = 300
   Answer: Неправда
8. Обчисли: 8500 : 100
   Answer: 85
9. Обчисли: 936 : 12 (68 / 76 / 78 / 88)
   Answer: 78
10. Обчисли: 1680 : 24 (60 / 70 / 72 / 80)
   Answer: 70
11. Обчисли: 2548 : 52
   Answer: 49
12. Обчисли: 7650 : 15 (500 / 51 / 510 / 520)
   Answer: 510
13. Як перевірити ділення без остачі? (Відняти дільник від діленого / Додати частку і дільник / Поділити частку на дільник / Помножити частку на дільник)
   Answer: Помножити частку на дільник
14. Під час ділення з остачею остача може дорівнювати дільнику.
   Answer: Неправда
15. Яка перевірка правильна для 47 : 5 = 9 (ост. 2)? (5 × 2 + 9 = 47 / 9 + 5 + 2 = 47 / 9 × 5 + 2 = 47 / 9 × 5 − 2 = 47)
   Answer: 9 × 5 + 2 = 47
16. Частка дорівнює 36, дільник — 25. Чому дорівнює ділене? (61 / 720 / 810 / 900)
   Answer: 900
