# Çarpma ve bölme

> Öğrenciler üç basamaklı sayıları iki basamaklı sayılarla çarpmayı, 10, 100 ve 1000 ile çarpmayı, tek basamaklı sayıya bölmeyi ve sonucu ters işlemle kontrol etmeyi çalışır.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-multiply-divide-tr/

- Subject: Matematik
- Level: 4. sınıf
- Alıştırma: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-multiply-divide-tr
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-multiply-divide-tr
- Games it plays well in: [Zili çal](https://olyclass.com/tr/classroom-games/ring-the-bell/), [Yükselen su](https://olyclass.com/tr/classroom-games/high-water/), [Halat çekme](https://olyclass.com/tr/classroom-games/tug-of-war/), [Şans Çarkı](https://olyclass.com/tr/classroom-games/lucky-wheel/)

## Sorular

1. 124 × 12 işleminin sonucu kaçtır? (1288 / 1388 / 1488 / 1498)
   Answer: 1488
2. 213 × 21 işleminin sonucu kaçtır? (4263 / 4373 / 4473 / 4573)
   Answer: 4473
3. 305 × 30 işleminin sonucu kaçtır?
   Answer: 9150
4. 250 × 14 = 3500 işlemi doğrudur.
   Answer: Doğru
5. 47 × 100 işleminin sonucu kaçtır? (407 / 47.000 / 470 / 4700)
   Answer: 4700
6. 8 × 1000 işleminin sonucu kaçtır? (80 / 80.000 / 800 / 8000)
   Answer: 8000
7. 125 × 100 = 1250 olur.
   Answer: Yanlış
8. Bir pakette 100 kalem var. 24 pakette kaç kalem olur? (2040 / 24.000 / 240 / 2400)
   Answer: 2400
9. 864 ÷ 4 işleminin sonucu kaçtır? (206 / 214 / 216 / 226)
   Answer: 216
10. 725 ÷ 5 işleminin sonucu kaçtır? (125 / 135 / 145 / 155)
   Answer: 145
11. 507 ÷ 3 işleminin sonucu kaçtır? (159 / 167 / 169 / 179)
   Answer: 169
12. 95 sayısı 6'ya bölünürse kalan kaç olur?
   Answer: 5
13. 56 ÷ 7 = 8 işleminin çarpma ile kontrolü hangisidir? (56 × 8 = 7 / 7 × 56 = 8 / 8 + 7 = 56 / 8 × 7 = 56)
   Answer: 8 × 7 = 56
14. Bölme işleminde bölüm × bölen + kalan = bölünen olur.
   Answer: Doğru
15. Bir bölmede bölen 6, bölüm 72 ve kalan 0 ise bölünen kaçtır?
   Answer: 432
16. Bir sayıyı 8 ile çarpınca 640 oluyor. Bu sayı kaçtır? (60 / 70 / 80 / 90)
   Answer: 80
