# Рівняння

> Діти вчаться знаходити невідомий доданок і множник, перевіряти корінь рівняння та складати рівняння до задач.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-simple-equations-uk/

- Subject: Математика
- Level: 4 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-simple-equations-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-simple-equations-uk
- Games it plays well in: [Таємна картинка](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mystery-picture/), [Хапай плитку](https://olyclass.com/uk/classroom-games/tile-grab/), [Дошка викликів](https://olyclass.com/uk/classroom-games/dare-board/), [Сходинки до призу](https://olyclass.com/uk/classroom-games/prize-climb/)

## Питання

1. Знайди корінь рівняння: x + 15 = 40 (20 / 25 / 35 / 55)
   Answer: 25
2. Знайди корінь рівняння: x − 12 = 30 (18 / 32 / 42 / 52)
   Answer: 42
3. Знайди корінь рівняння: 50 − x = 18 (22 / 32 / 42 / 68)
   Answer: 32
4. У рівнянні x + 8 = 20 невідомий доданок знаходять діленням 20 на 8.
   Answer: Неправда
5. Знайди корінь рівняння: x · 6 = 48 (288 / 42 / 8 / 9)
   Answer: 8
6. Знайди корінь рівняння: 7 · x = 63 (441 / 56 / 8 / 9)
   Answer: 9
7. Як знайти невідомий множник? (від добутку відняти відомий множник / до добутку додати відомий множник / добуток поділити на відомий множник / добуток помножити на відомий множник)
   Answer: добуток поділити на відомий множник
8. Знайди корінь рівняння: x : 4 = 12 (16 / 3 / 48 / 8)
   Answer: 48
9. Яке число є коренем рівняння x + 27 = 64? (36 / 37 / 47 / 91)
   Answer: 37
10. Число 9 є коренем рівняння 4 · x = 36.
   Answer: Правда
11. Число 14 є коренем рівняння x − 6 = 10.
   Answer: Неправда
12. Підстав x = 25 у вираз 100 − x. Яке число отримаєш?
   Answer: 75
13. Задумали число, додали 14 і отримали 52. Яке рівняння відповідає задачі? (14 − x = 52 / x + 14 = 52 / x · 14 = 52 / x − 14 = 52)
   Answer: x + 14 = 52
14. Задумали число, збільшили його в 5 разів і отримали 45. Яке це число?
   Answer: 9
15. У кошику було кілька яблук. Коли взяли 17, лишилось 26. Скільки яблук було?
   Answer: 43
16. Купили 4 однакові зошити за 96 грн. Скільки коштує один зошит? (22 грн / 24 грн / 384 грн / 92 грн)
   Answer: 24 грн
