# Геометричні тіла

> Діти вчаться розпізнавати куб, прямокутний паралелепіпед, піраміду, циліндр, конус і кулю та визначати їхні грані, ребра й вершини.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-solids-uk/

- Subject: Математика
- Level: 4 клас
- Практика: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-solids-uk
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-solids-uk
- Games it plays well in: [Автомат з клешнею](https://olyclass.com/uk/classroom-games/claw-machine/), [Щаслива кулька](https://olyclass.com/uk/classroom-games/lucky-drop/), [Міні-гольф](https://olyclass.com/uk/classroom-games/mini-golf/), [Драбинки](https://olyclass.com/uk/classroom-games/ladder-climb/)

## Питання

1. Скільки граней має куб? (12 / 4 / 6 / 8)
   Answer: 6
2. Яка форма кожної грані куба? (Довільний чотирикутник / Квадрат / Круг / Трикутник)
   Answer: Квадрат
3. Усі грані куба однакові між собою.
   Answer: Правда
4. Скільки вершин має прямокутний паралелепіпед? (12 / 4 / 6 / 8)
   Answer: 8
5. Яку форму мають грані прямокутного паралелепіпеда? (Кола / П'ятикутники / Прямокутники / Трикутники)
   Answer: Прямокутники
6. Яку форму має основа чотирикутної піраміди? (Круг / П'ятикутник / Трикутник / Чотирикутник)
   Answer: Чотирикутник
7. Скільки всього граней має чотирикутна піраміда разом з основою?
   Answer: 5
8. Яке тіло має дві круглі основи та бічну поверхню? (Конус / Куля / Піраміда / Циліндр)
   Answer: Циліндр
9. Яке тіло має одну вершину та одну круглу основу? (Конус / Куб / Куля / Циліндр)
   Answer: Конус
10. Куля має плоскі грані.
   Answer: Неправда
11. Який предмет має форму кулі? (Консервна банка / Коробка для взуття / М'яч / Ріжок для морозива)
   Answer: М'яч
12. Скільки ребер має куб?
   Answer: 12
13. Як називають відрізок, де сходяться дві грані тіла? (Вершина / Діаметр / Основа / Ребро)
   Answer: Ребро
14. Вершина — це точка, де сходяться ребра.
   Answer: Правда
15. Скільки вершин має трикутна піраміда?
   Answer: 4
16. Скільки ребер має чотирикутна піраміда? (12 / 4 / 5 / 8)
   Answer: 8
