# Tenths and hundredths

> Grade 4: decimals with tenths, decimals with hundredths, 0.5 = one half and 0.25 = one quarter, divide by 10 and 100, money as decimals.

Source: https://olyclass.com/library/math-g4-tenths-hundredths-en/

- Subject: Math
- Level: Grade 4
- Practice: 16
- Play it free on one screen (projector, TV or whiteboard): https://olyclass.com/library?play=math-g4-tenths-hundredths-en
- Copy and edit it: https://olyclass.com/library?copy=math-g4-tenths-hundredths-en
- Games it plays well in: [Penalty Kick](https://olyclass.com/classroom-games/penalty-kick/), [Fishing Pond](https://olyclass.com/classroom-games/fishing-pond/), [Claw Machine](https://olyclass.com/classroom-games/claw-machine/), [Lucky Drop](https://olyclass.com/classroom-games/lucky-drop/)

## Questions

1. Which decimal is the same as 3 tenths? (0.03 / 0.3 / 3.0 / 30.0)
   Answer: 0.3
2. A bar is cut into 10 equal parts and 7 are shaded. What decimal is shaded? (0.07 / 0.7 / 1.7 / 7.0)
   Answer: 0.7
3. In the number 4.6, the digit 6 stands for 6 tenths.
   Answer: True
4. Which decimal is the same as 9 hundredths? (0.009 / 0.09 / 0.9 / 9.00)
   Answer: 0.09
5. In 5.82, what does the digit 2 stand for? (2 hundredths / 2 ones / 2 tens / 2 tenths)
   Answer: 2 hundredths
6. Which number is the largest? (0.06 / 0.16 / 0.56 / 0.6)
   Answer: 0.6
7. Which decimal is equal to one half? (0.05 / 0.12 / 0.2 / 0.5)
   Answer: 0.5
8. 0.25 is the same as one quarter.
   Answer: True
9. What is 74 divided by 10? (0.74 / 7.04 / 7.4 / 740)
   Answer: 7.4
10. What is 35 divided by 100?
   Answer: 0.35
11. What is 6 divided by 10? (0.06 / 0.6 / 6.1 / 60)
   Answer: 0.6
12. 52 divided by 10 is 0.52.
   Answer: False
13. How many cents are in $0.75? (7 cents / 7.5 cents / 705 cents / 75 cents)
   Answer: 75 cents
14. Write 250 cents in dollars as a decimal.
   Answer: $2.50
15. What is half of 1 dollar, in cents?
   Answer: 50 cents
16. Which amount is the same as 8 dollars and 5 cents? ($0.85 / $8.05 / $8.50 / $85.00)
   Answer: $8.05
